Novosti


Predstavljena kompanijska rješenja za digitalizaciju i održivost

  Kategorije: Događanja

Stručnjaci naše kompanije aktivno su sudjelovali na konferencijama posvećenim digitalizaciji Hrvatske i održivosti na kojima su predstavili kompanijske aktivnosti i rješenja namijenjena digitalnom društvu.

U sklopu Večernjakovog projekta Digitalna Hrvatska, 23. listopada održana je konferencija u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu posvećena različitim aspektima digitalnih tehnologija. Ivan Lupić, rukovoditelj razvoja poslovanja u novim područjima podijelio je naša iskustva i kompetencije u ovom području.
Nakon predavanja Borisa Jokića, ravnatelja Instituta za društvena istraživanja na temu kako pametno iskoristiti digitalni razvoj za kvalitetnije obrazovanje, uslijedilo je izlaganje Vedrane Šimundža-Nikolić, državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa i uprave, koja je predstavila mnoge nove digitalne usluge koje olakšavaju život građanima i omogućuju učinkovitiji rad državnih tijela.
Na panelu posvećenom digitalizaciji, uz Ivana Lupića sudjelovali su Hrvoje Josip Balen, član Uprave Algebre, Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-a i Leo Lokas, direktor Sektora razvoja poslovanja AKD-a. Ivan Lupić spomenuo je postignuća naše kompanije u ovom području te veliki daljnji transformacijski potencijal suvremenih ICT tehnologija koje mogu iznimno pomoći drugim industrijama u postizanju brze i učinkovite digitalne zelene tranzicije. Istaknuo je da Ericsson Nikola Tesla kao vodeća hrvatska softverska kompanije kontinuirano radi na digitalizaciji Hrvatske kao i drugih tržišta na kojima djelujemo.

Konferencija ‘’IT Security / Cyber Insurance / Fintech /ESG’’ održana je 18. i 19. listopada u hotelu Sheraton u Zagrebu, u suradnji institucija iz Bugarske, Hrvatske i Slovenije. Okupila je govornike iz respektabilnih institucija i tvrtki iz navedenih država. Kroz razmjenu iskustva i znanja diskutiralo se o ključnim pitanjima vezanim uz usvajanje aktualnih direktiva, smjernica kao i izazovima tehnološkog napretka. U panelu „ESG – Solution providers“, posvećenom nefinancijskom izvještavanju te novim perspektivama i važnostima okolišnih, društvenih i upravljačkih (ESG) čimbenika za razvoj društveno odgovornog i održivog poslovanja, sudjelovala je Ines Obradović, voditeljica razvoja poslovanja u području digitalnog društva. Istaknula je postignuća Ericssona Nikole Tesle u području održivosti. Govorila je i o izazovima u ispunjavanju zahtjeva za CSRD/ESRS te koristima koje tvrtke mogu imati od softverske platforme za upravljanje podacima ESG koju nudi naša kompanija.

Kompanijske komunikacije

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice