Novosti


Svečano obilježen završetak druge generacije Leadership Development Programa (newLDP) u Ericssonu Nikoli Tesli

  Kategorije: Događanja

U ponedjeljak, 6. studenog održana je završna svečanost i dodjela diploma povodom završetka Leadership Development Programa (newLDP) za drugu generaciju polaznika. Riječ je o sveobuhvatnom programu za razvoj lidera i talenata. Tijekom programa koji je trajao godinu dana polaznici su, osim osnovnih poslovnih vještina i znanja, razvijali dodatne vještine upravljanja kako bi postigli da timovi kojima rukovode funkcioniraju na što optimalniji način.

Više od šezdeset uzvanika, među kojima su bili polaznici programa, mentori i njihovi rukovoditelji, od predsjednice kompanije Gordane Kovačević, imali su priliku čuti razmišljanja o liderstvu kao i iskustva iz njene bogate poslovne karijere. Istaknula je kako je liderstvo izbor i odgovornost, a ne status. Lideri nadahnjuju, motiviraju i inspiriraju ljude da postignu iznimne rezultate koristeći svoj puni potencijal i kreativnost. Oni su sukreatori i suvlasnici kompanijske kulture koji postavljaju visoke standarde za sebe osobno i svoj tim gradeći inovativnu organizacijsku kulturu visokih vrijednosti. Lider mora biti uzor te u timovima kontinuirano graditi odnos međusobnog povjerenja.

Predsjednica je zahvalila svim polaznicima na angažmanu te njihovim rukovoditeljima i mentorima na podršci tijekom programa. Polaznicima drugog po redu newLDP programa poručila je: „Radite kvalitetno, postavljajte sebi i svome timu visoke ciljeve, stvarajte ugodnu radnu atmosferu temeljenu na povjerenju i timskom radu. Osluškujte svoje zaposlenike, otkrijte što ih motivira i inspirira. Možemo biti obrazovani, puni znanja i ideja, imati briljantan um, ali bez emocionalne inteligencije, bez empatije nismo kompletni lideri. Uživajte u poslu koji radite i nikad ne odustajte od dobrih ideja. Vjerujte u sebe, budite ustrajni i u svemu djelujte s integritetom. Vodite umom, ali i srcem jer sam sigurna da će tada vaš rad i rezultati biti prepoznati i cijenjeni.“

Održan je i zanimljiv panel „ Lideri liderima“ u kojem su sudjelovali članovi izvršnog poslovodstva Damir Bušić, direktor Financija, nabave i komercijalnih poslova, Drago Holub, direktor Istraživanja i razvoja, Hrvoje Benčić, direktor Rješenja i usluga za kupce i Tihomir Fabeta, direktor jedinice Digitalno društvo. Moderator panela bio je Željko Antolić, direktor Ljudskih potencijala, a razgovaralo se o očekivanjima i načinu razvoja lidera unutar organizacijskih jedinica kojima rukovode te o njihovim osobnim iskustvima. Zanimljivo je bilo slušati kako su tekli njihovi karijerni putevi, o ključnim trenutcima u njihovim karijerama, postignućima i uspjesima na koja su posebno ponosni, ali i o pogreškama i o tome što su iz njih naučili.
Nakon panela predsjednica i članovi LT-a uručili su polaznicima diplome i knjigu „Razmisli još jednom“ od autora Adama Granta te im poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu.

Kompanijske komunikacije

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice