Novosti


Hrvatska udruga poslodavaca svečano obilježila 30 godina rada

  Kategorije: Događanja

Na svečanom obilježavanju 30 godina Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) okupio se značajan broj poslodavaca, predstavnika državne i lokalne vlasti te institucija. Svečanosti je prisustvovao je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa svojim suradnicima te je tom prigodom čestitao Hrvatskoj udruzi poslodavaca na prvih 30 godina djelovanja i na svemu što rade za hrvatsko gospodarstvo, društvo i državu.

Okupljenima su se obratili i čelni ljudi HUP-a, Irena Weber, glavna direktorica HUP-a i Mihael Furjan, predsjednik HUP-a.

U okviru programa održan je i panel na kojem su sudjelovali Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikole Tesle, Ivan Ergović, predsjednik Uprave NEXE grupe i Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey. Tom prigodom Gordana Kovačević govorila je o nizu promjena koje su se, kako u ekonomskom, tako i u tehnološkom smislu, dogodile tijekom protekla tri desetljeća.
Naglasila je važnost brze prilagodbe promjenama kao preduvjet uspješnog poslovanja te da u okruženju brzih promjena opstaju samo oni koji imaju viziju, znanje, koji su hrabri, odvažni i spremni mijenjati se. “Danas govorimo o internetu stvari, proširenoj stvarnosti, umjetnoj inteligenciji i mogućnostima koje donose i za koje vjerujemo da će zahvaljujući kvalitetnim inovativnim stručnjacima unijeti dodatne promjene u život i poslovanje. ICT industrija ima veliku ulogu u realizaciji digitalne agende Hrvatske za razdoblje do 2032. godine; razvija inovativne industrije budućnosti, otvara nova radna mjesta i time stvara preduvjete za bolji i kvalitetniji život.“

Hrvatska udruga poslodavaca je osnovana 1993. godine kao dobrovoljna, neprofitna i neovisna udruga poslodavaca koja štiti i promiče prava i interese svojih članova. HUP se sastoji od 30 granskih udruga, koje zastupaju specifične interese različitih gospodarskih grana, te ima regionalne urede u Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu.
 

Kompanijske komunikacije

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice