Novosti


Ericsson Nikola Tesla među uspješnim hrvatskim primjerima korištenja naprednih tehnologija

  Kategorije: Događanja

Kao uvod u skoru konferenciju Digitalna (R)evolucija, HUP ICT udruga je na doručku s medijima 15. studenog predstavila uspješne hrvatske primjere korištenja naprednih tehnologija. Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle su, uz predstavnike CROZ-a i IKEA-e, pokazali su kako u svakodnevnom poslovanju primijeniti kompleksne tehnologije, poput umjetne inteligencije, proširene stvarnosti i robotizacije.

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle Zoran Bosić i Pavao Gusić predstavili su rješenje razvijeno u Hrvatskoj koje korištenjem tehnologije proširene stvarnosti raznim službama za potporu korisnicima i serviserima omogućuje mnogo pametniju organizaciju i učinkovitije rješavanje problema i raznih preventivnih pregleda na terenu.

Miroslav Kantolić, dopredsjednik Izvršnog odbora HUP-ICT Udruge i član izvršnog poslovodstva Ericssona Nikole Tesle ovom je prigodom istaknuo: „Kroz uvođenje tehnoloških inovacija, suvremenih komunikacijskih rješenja, automatizacije i umjetne inteligencije, mnoge rutinske zadatke mogu preuzeti sustavi, čime se pomaže zaposlenicima da budu još produktivniji. Ova transformacija omogućuje zaposlenicima da se fokusiraju na zadatke koji zahtijevaju ljudsku kreativnost, analitičke sposobnosti i donošenje odluka temeljenih na kompleksnim podacima. Time se potiče stvaranje novih radnih mjesta i dodane vrijednosti koja značajno podiže konkurentnost poduzetnika na tržištu.“

U HUP-ICT-u su istaknuli da, unatoč ubrzanom rastu značaja domaće ICT industrije u hrvatskom gospodarstvu koji se mjeri stalnim rastom udjela u BDP-u, ICT industrija i dalje hvata korak s konkurencijom u EU, a po pitanju stanja digitaliziranosti i dalje imamo zaostajanje jednog velikog dijela gospodarstva, malih i srednjih poduzeća. Ovu prijetnju konkurentnosti gospodarstva ne bismo smjeli dozvoliti, posebno jer u Hrvatskoj imamo dovoljno znanja i uspješnih primjera digitalizacije u čitavom nizu sektora i tvrtki različitih veličina, koji bi mogli potaknuti i inspirirati ostale poduzetnike na ubrzanje usvajanja digitalnih tehnologija. Upravo s tim ciljem HUP-ICT organizira poslovnu konferenciju Digitalna (R)evolucija 28. studenog u Zagrebu na kojoj će bit predstavljeni konkretni primjeri digitalizacije u domaćim tvrtkama, uz edukaciju i razmjenu znanja o digitalizaciji među poduzetnicima.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice