Novosti


Sudjelovali smo na konferenciji „Hrvatski IT: što nas očekuje sutra?"

  Kategorije: Događanja

U Splitu je u organizaciji Slobodne Dalmacije i Hanza Medije održana konferencija pod nazivom „Hrvatski IT: Što nas čeka sutra?“. Tema konferencije bile su tehnološke promjene i izazovi s kojima se susreće IT industrija.


Tehnologija kao ključ razvoja, omogućuje inovacije, povećava učinkovitost rada i transformira način rada i života. Živimo u vremenima digitalne transformacije koja je ujedno i podloga održivog poslovanja mnogih tvrtki, pa tako i Ericsson Nikola Tesla grupe koja svojim inovativnim informacijsko-komunikacijskim rješenja u području e-zdravstva, prometa, državne uprave, e-okoliša, komunalne djelatnosti i multimedijske komunikacije svakodnevno pozitivno utječe na živote ljudi. 
Na pitanje kakva je budućnost domaćeg digitalnog tržišta raspravljalo se u utorak, 28. studenoga, u panelu u sklopu istoimene konferencije "Hrvatski IT: Što nas čeka sutra?" koji je okupio predstavnike lokalne IT zajednice. U panelu je u ime kompanije sudjelovao Dean Marušić, site manager ureda u Splitu, uz kolege iz IT industrije: Damira Brčića (voditelja Digitalne Dalmacije i pročelnika Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove SDŽ-a), Stjepana Radman-Livaje (regionalnog voditelja prodaje u A1) i Gorana Leutara (direktora tvrtke NAIS). 
Razgovor je obuhvatio širok spektar tema vezanih uz IT, a zaključak se nametnuo u maniri svima nam poznate sintagme „na mladima svijet ostaje“. Dean Marušić je na tragu toga zaključio: „Za mlade ljude koji imaju afiniteta prema STEM području je dobro da što prije dođu u doticaj sa strukom. Kada prouče okvire ovog širokog i zanimljivog sektora lakše će spoznati čime se točno žele baviti. Od presudne je važnosti i da IT poduzeća djeluju zajedno i budu si međusobna podrška, u smislu informiranja i edukacije mladih, ali i šire suradnje.“ 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice