Novosti


O ICT rješenjima kao temelju razvoja Slavonije

  Kategorije: Događanja

Sudjelovali smo na konferenciji Green Matrix Summit koja je okupila predstavnike javnog i privatnog sektora na temu digitalne i zelene budućnosti za Slavoniju.

U Osijeku je 14. i 15. prosinca održan Green Matrix Summit 2023., stručno-znanstveni skup posvećen Europskoj godini vještina potrebnih za zelenu i digitalnu tranziciju i transformaciju gospodarstva. Summit je organizirala Osječko-baranjska županija u suradnji s Gospodarskim centrom OBŽ d.o.o. uz pokroviteljstvo Europske komisije i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, uz izlagački dio, održano je 13 panela i osam prezentacija, s više od 50 panelista iz domaćih i inozemnih institucija, tvrtki, gospodarskih komora i akademske zajednice, kao i predstavnika Europske investicijske banke, Američke gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), agencije Hamag Bicro te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svečanom otvorenju nazočili su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, v.d. voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović, voditeljica Grupe Europske investicijske banke (EIB) u Hrvatskoj Slađana Ćosić, župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković, zastupnica u Hrvatskom saboru Nataša Tramišak, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac, i drugi.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla, lider na ICT tržištu s najvećim R&D centrom u Hrvatskoj i regiji, kontinuirano širi svoje poslovne aktivnosti i u Slavoniji, uz snažan rast osječkog razvojno-istraživačkog centra i odličnu suradnju s javnim sektorom i akademskom zajednicom.

Hrvoje Hadžić, Business Development Manager za telekom segment, odgovoran i za upravljanje inovacijama u Ericssonu Nikoli Tesli, održao je key note prezentaciju „Nova ICT era i tehnologije“. Prezentacija je jednostavnim jezikom približila kako ICT tehnologija utječe na današnje trendove, ali i bitnije, koje nove ICT tehnologije su na obzoru i na koji način će oblikovati naš svijet. U svojoj prezentaciji naglasio je kako je, iz perspektive svih nas kao krajnjih korisnika, brza i kvalitetna veza osnova za razvoj novih inovativnih rješenja. Također, izgradnja digitalne komunikacijske infrastrukture i digitalnih platformi, tj. usluga, predstavlja osnovu za konkurentnije i zelenije gospodarstvo, ravnopravnije društvo i kvalitetniji život, kako u Slavoniji, tako i šire.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice