5G za povezani svijet

5G organizacijama omogućuje iskorak na nova tržišta te izgradnju novih prihoda uz radikalno nove poslovne modele i korisničke slučajeve, uključujući aplikacije Interneta stvari (IoT).
5G je temelj za širenje potencijala umreženog društva. Prelazak na 5G dodaje novi element: industrijski internet. Pojavljuju se novi poslovni modeli koji se temelje na odsječcima mreže (network slicing). Odsječci mreže u kontekstu 5G ponašaju se kao virtualne mreže na zahtjev. 5G omogućuje sigurnije transakcije i značajno produljuje trajanje baterije IoT uređaja. Sve navedeno omogućuje nove korisničke slučajeve o kojima nismo ni sanjali.

Pretvaranje 5G tehnologije u poslovnu vrijednost


Velika brzina i niska latencija
Koristeći nove razine brzine i latencije, 5G omogućuje kontrolu nad povezanim uređajima u stvarnom vremenu, eliminirajući distancu između ljudi i tehnologije.

Poboljšana pouzdanost
5G omogućuje gotovo trenutačno prebacivanje u slučaju pogreške s ciljem smanjenja gubitka paketa, podržava moćne tehnologije vezane uz formiranje snopa (eng. beamforming) i odsječke mreža prilagođene potrebama aplikacija za podršku širokom spektru kritičnih poslovnih procesa.

Napredna sigurnost
Uz pomoć redundancije i enkripcije ugrađene u arhitekturu, 5G pruža sigurnu komunikaciju, poboljšano upravljanje identitetom i zaštitu od napada.

Precizno pozicioniranje
5G povećava točnost pozicioniranja na temelju mreže i to na manje od metra, osnažujući pozicioniranje na licu mjesta bez bržeg pražnjenja baterije zbog korištenja GPS-a.

Gustoća uređaja
5G je dizajniran za podršku do milijun uređaja po četvornom kilometru u odnosu na otprilike 60.000 uređaja na 4G. Povećana gustoća kritična je za pametne tvornice i pametne gradove. 


Serving the 5G powered business  Na vrh stranice