Broj 1/2013


IZDVAJAMO

Rezultati poslovanja u 2012. (4-7)
Poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle ostvareni u 2012. godini te izgledi za 2013. godinu predstavljeni su na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostoru kompanije. Također donosimo poslovne rezultate korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2012. godini.

Mobile World Congress 2013 (10-11)
Mobile World Congress (MWC), najveća svjetska izložba u mobilnoj industriji, još je jednom održana u Barceloni, od 25. do 28. veljače.

Inovacije u fokusu (24-25)
Tijekom 2012. godine inovacijski proces je doživio brojna unapređenja što se očitovalo i u rezultatu koji značajno odskače u odnosu na prethodne godine. Također, Marko Bervanakis, jedan od inovacijskih menadžera u Ericssonu Nikoli Tesli prošle je godine sudjelovao na pilot tečaju programa za vođenje inovacija kao jedan od 13 zaposlenika u Ericssonu.

AKTUALNOSTI

Komentator (3)
Dejan Ljuština, Telekom lider za JI Europu, PwC

Konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima (8-9)
Konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima je okupila respektabilan broj sudionika iz ovih industrija uz zanimljiva predavanja te okrugli stol koji je okupio
vodeće čelne ljude navedenih industrija u Hrvatskoj.

Potpisani sporazumi o suradnji s PGŽ i Ekonomskim fakultetom u Rijeci (12)
U prostorijama Primorsko-goranske županije (PGŽ) 8. ožujka potpisana su dva sporazuma o poslovnoj suradnji na području regionalnog razvoja i infrastrukture ove županije.

Agile Adria (27)
Nakon uspješnog sudjelovanja na prvoj konferenciji u organizaciji Udruge Agile Hrvatska i kvalitetnoj realizaciji ETK Agile dana u prostorima kompanije, stručnjaci Ericssona Nikole Tesle pripremaju se za sljedeći, važni agilni događaj.

INTERVJU

Granice, zar one danas još postoje? (18-19)
Intervju s Hrvojem Strepačkim, direktorom za ICT rješenja za segment industrije i društva u Ericssonu Nikoli Tesli

PROJEKTI I SURADNJA

Naši stručnjaci – jamstvo zadovoljstva krajnjih kupaca (13)
Razvojem mobilnog širokopojasnog pristupa (MBB), Network Design and Optimization (ND&O) postao je presudan skup usluga kojima Ericssonovim kupcima želimo osigurati da njihovi pretplatnici dobiju željeno iskustvo.

Rotacije zaokružuju kompetencije (14-15)
Praksa Programa tržišne prilagodbe rješenja za mobilnu telefoniju koja se provodi u Ericssonovoj
Razvojnoj jedinici MSC Centra za razvoj funkcionalnosti u našoj kompaniji, potvrđuje uvriježeno pravilo prema kojem znanje raste dijeljenjem.

PORTFELJ

Proizvod 2012. godine (20)
Ericsson je za novu 3E kvalitetu digitalnih, naprednih pretvarača istosmjerne struje (DC/DC) tipa BMR456 i BMR457, namijenjenih ugradnji na sabirnici, osvojio nagradu “Proizvod 2012. godine” časopisa Electronic Products.

RAZVOJ I ISTRAŽIVANJE

Budućnost automatskog testiranja u Ericssonu (16-17)
U Ericssonu smo itekako svjesni da je kvaliteta softvera, u uvjetima snažne konkurencije na tržištu, presudan faktor pri odabiru partnera

IZ SVIJETA TELEKOMUNIKACIJA
 
Infografika (26)
Evolucija oblaka

Ukratko (28-29)
• Udaljenost između dvije web stranice nije veća od 19 klikova
• Kvaliteta mreže ključna za zadovoljstvo korisnika
• Prodaja mobitela pala prvi put od 2009.
• Mobilne transakcije u Velikoj Britaniji
• 2012. u brojevima
• Dva velika znanstvena projekta dobivaju milijarde od EU

Mobilni širokopojasni pristup – pokretač tržišta mobilnih komunikacija (30)
Mobilne komunikacije su jedna od najuspješnijih tehnologija na telekom tržištu i predstavljaju ključnu tehnologiju u izgradnji umreženog društva, u kojem će sve što može imati koristi od umrežavanja biti povezano.

IZ ŽIVOTA KOMPANIJE

Čuvajmo naše gradivo (33)
Najveći korisnici prostora pismohrane su naše financije i logistika. Plaća, računa, zaključaka, ugovora, putnih obračuna, depozita i drugih dokumenata ima kao u priči, a odlaganje se obavlja tijekom cijele godine.

RAZVOJ KOMPETENCIJA

Novi magistri znanosti u kompaniji (23)
Miroslav Barišić, Mario Lovreković, Žarko Tešić

ZANIMLJIVO

Misli zeleno…troši odgovorno (21)
Izazovi informacijsko komunikacijskih tehnologija već su danas usmjereni na rješavanje problema povezanih sa životom u velikim gradovima.

Razina osobne učinkovitosti – kako je povećati (22-23)
Osjećaj osobne učinkovitosti rezultat je ravnoteže na nekoliko velikih životnih područja – privatnog i poslovnog, psihičkog i fizičkog, racionalnog i emotivnog.

Investitorsko područje (27)
CEERIUS indeks

EU kutak (31)
EU izazovi

Nikola Tesla – neiscrpna inspiracija (32)
U najnovijem izdanju časopisa „Ericsson Business Review“ riječ urednika i mnogi članci bili su posvećeni jednom od najvećih izumitelja i znanstvenika, Nikoli Tesli.

Kompanijska galerija (34)
Zlatko Sirotić, Tatjana Bezjak

Zaposlenici osobno (35)
Darko Huljenić, menadžer u Ericssonu Nikoli Tesli i izvanredni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Snimi video za www.ericsson.hr (36)
Slika govori tisuću riječi. A koliko tek govori video, posebno ako je jasan, fokusiran i neopterećen suvišnim detaljima?



  Na vrh stranice