Broj 1/2014


AKTUALNOSTI

Komentator (3)
Mr. sc. Saša Vojvodić: Sutra već prolazi…
 
Aktivna uloga Ericssona Nikole Tesle (10-11)
Najvažnije telekomunikacijsko događanje, Mobile World Congress, pravo je mjesto za upoznavanje s aplikacijama u demo radu koje pokazuju kakve sve mogućnosti budućnost nosi.

Dva Grand Prix-a Ericssonu Nikoli Tesli, Grand Prix za doprinos struci Snježani Bahtijari (17)
Nagrade Grand PRix HUOJ-a dodjeljuju se najboljim komunikacijskim projektima te je ove godine u konkurenciji bilo prijavljeno čak 45 projekata.

Trendovi u telekomunikacijama i medijima u 2014. godini (18-19)
Konferenciju „Trendovi u telekomunikacijama i medijima u 2014. godini“ u organizaciji časopisa Lider i savjetodavne agencije PricewaterhouseCoopers (PwC) u zagrebačkoj Esplanadi otvorio je Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.
 
Ministarstvo sigurnosti BiH dodijelilo zahvalnice Ericssonu Nikoli Tesli i Damiru Buriću (25)
Zamjenik ministra sigurnosti BiH i predsjedavajući Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje Mladen Ćavar dodijelio je zahvalnice Ericssonu Nikoli Tesli te našem stručnjaku Damiru Buriću za stručan i nesebičan rad na uspostavi sustava jedinstvenog europskog broja za hitne situacije 112 u BiH.

POSLOVANJE

Ericssonovo poslovanje u četvrtom tromjesečju i u 2013. godini (4-5)
“Ericssonova prodaja za usporedne stavke, prilagođena za tečajne razlike, porasla je 5% na godišnjoj razini”, kaže Hans Vestberg, predsjednik i izvršni direktor Ericssona.

Poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle u 2013. godini (6-7)
Na redovitoj konferenciji za novinare su 13. veljače 2014. javnosti predstavljeni poslovni rezultati te najvažnije aktivnosti i projekti koji su obilježili poslovanje kompanije tijekom 2013.

E-zdravstvo za Armeniju (8-9)
Vlada Republike Armenije i Centar za upravljanje inozemnim financijskim projektima armenskog Ministarstva financija izabrali upravo hrvatsku kompaniju Ericsson Nikola Tesla, članicu korporacije Ericsson, za isporuku i implementaciju umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi.
 
Vipnet prvi u Europi implementira Ericssonov PSI sustav za dodatne uštede energije na baznim stanicama (12-13)
Analizom mogućih rješenja na tržištu, Vipnet se odlučio za testiranje PSI sustava koji je implementiran u suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom. Rješenje je razvijeno u Švedskoj i do trenutka implementacije niti jedna tvrtka u Europi nije ga primijenila u svom poslovanju. 
 

AKTUALNI PROJEKTI
 
Uspješan završetak istraživačkog projekta EU (15)
Nakon četiri godine intenzivnog rada istraživački projekt universAAL (UNIVERsal open platform and reference Specification for Ambient Assisted Living) uspješno je priveden kraju.

Za inovacijski pilot projekt izabran tim našeg R&D centra (16)
Team Hack je novi program koji se primjenjuje u Ericssonovoj Razvojnoj jednici Jezgrene mreže (Development Unit Core Networks - DUCN), a izrađen je na principu Lean & Agile s težnjom da fleksibilne timove učini još inovativnijima i motoviranijima.
 

DOGAĐANJA
 
HUOJ u posjetu našoj kompaniji (24)
Ericsson Nikolu Teslu krajem siječnja je posjetila grupa stručnjaka iz područja odnosa s javnošću, članova Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i članova Studentske sekcije HUOJ-a.

Zanimljivi kao pozitivan primjer (24)
koncem siječnja kompaniju posjetila grupa studenata s diplomskog studija Menadžmenta i poduzetništa Fakulteta ekonomije i turizma u Puli te studenti Poslovne informatike Veleučilišta Vern u pratnji predavača.

Inovacijski sajam u FDC (25)
S ciljem daljnjeg poticanja inovativnosti kod svih zaposlenika FDC (Feature Development Center) odjela u našoj kompaniji nedavno je održan prvi Inovacijski sajam.

Najavljujemo četrnaesto izdanje Ljetne radionice Ericssona NikoleTesle (31)
Započele su pripreme za naredno izdanje jedne od najdugovječnijih aktivnosti koje tvrtka organizira -Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle. Organiziramo ga za studente viših godina primarno s elektrotehnike i računarstva.
 

INOVACIJE
 
Inovacije – zalog za budućnost (20-22)
Premda u kompaniji već 15 godina sustavno razvijamo inovacijski proces, u početku su inovacije uglavnom dolazile iz Jedinice za istraživanje i razvoj. Naravno, vremenom se odnos prema inovativnosti promijenio i postao sastavnim dijelom našeg načina rada.
 

KOMPETENCIJE

Service Delivery Manager Experienced - Certifikat cijenjen u korporaciji i kod naših kupaca (14)
Naša organizacija za podršku kupcima nedavno je bila domaćin certifikacije pod nazivom Service Delivery Manager (SDM) Assessment Jedinici za kupce Srednje Europe. Toj certifikaciji je pristupilo šest kandidata iz naše regije. Naša tri kandidata, Bruno Majić, Marko Bat i Matej Perković su u potpunosti zadovoljili zahtjevne kriterije ove certifikacije te postali Service Delivery Manager Experienced.
 
Ulažemo u znanje – našu kompetitivnu prednost (23)
O radu Edukacijskog centra Ericssona Nikole Tesle koji upravlja uslugama izobrazbe usmjerenim prema kompanijskim zaposlenicima, kupcima i partnerima porazgovarali smo s Davorom Pribanićem, njegovim rukovoditeljem.
 

LJUDSKI POTENCIJALI

Kvaliteta mentorskog sustava u našoj kompaniji tijekom 2013. (33)
Jedna od velikih komparativnih prednosti uspješnih kompanija koje žele stvoriti i poticati kulturu učenja i razvijanja svojih zaposlenika je kreiranje kvalitetnog sustava mentoriranja.
 

ZELENI PORTFELJ
 
20 – 20 – 20: mogućnosti i ostvarenja (26)
Europski energetski plan, dio popularnog Horizon 2020, nastoji do 2020. godine smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 20 posto, smanjiti ukupnu potrošnju energije, odnosno povećati učinkovitost njenog korištenja za 20 posto te osigurati korištenje 20 posto energije iz obnovljivih izvora. 


IZ SVIJETA TELEKOMUNIKACIJA

Deset važnih potrošačkih trendova u 2014. godini (28-29) Istraživanje Ericsson ConsumerLaba 
 
Trendovi na tržištu potrošačke elektronike (30-31)
Međunarodni sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) učvrstio je svoju ulogu najvećeg i najznačajnijeg sajma u svijetu koji okuplja veliki broj proizvođača na kojem predstavljaju nove i inovativne proizvode koji će obilježiti trendove na tržištu potrošačke elektronike u relativno bliskoj budućnosti. 

  
ZANIMLJIVO
 

Novosti iz područja dioničkih indeksa (27)
Četvrtu godinu za redom Ericsson Nikola Tesla član CEERIUS Sustainability Indexa
Novi indeks Zagrebačke burze – dionički indeks – CROBEXtr


Priče WSO putnika - II dio (32)
Hong Kong/Makao

Kompanijska galerija (34)

Krešimir Nikšić: Otoci, 28. 1. – 15. 2. 2014.
Skupna izložba hrvatskih autora, 21. 2. – 7. 3. 2014.

 
Zaposlenici osobno (35)
Željko Petak



  Na vrh stranice