Sanja Sašo: Konji, ljudi, anđeli i jedan bik

14. - 30. svibnja 2013.

IzložakSanja Sašo rođena je 31.12. 1963. u Reutlingenu, Njemačka. Studirala je grafiku i kiparstvo na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu i Stuttgartu. Akcije, instalacije, film, performance i landart – dio su njenih raznorodnih područja djelovanja, a radovi se nalaze u muzejima i zbirkama u zemlji i inozemstvu.
Sašo intervenira u autentičnim prostorima (brda, vodopadi i špilje – zaštićena područja prirode,  spomenici kulture i arhitektonske baštine) u kojima postavlja čovjeka u arhetipski kontekst. Živi i radi u Zagrebu te na dalmatinskim otocima.

Nakon više od 20 godina velikih i zahtjevnih projekata, od kojih su zadnji bili „Ljubavnici mora“, podvodna izložba skulptura u Modroj špilji, otok Biševo (2008) i „Momos Games“, Heliotransferi u kapljicama vode u špilji Momotaro, otok Megijima, Japan (2010), Sanja se posvećuje intimnom prostoru malih skulptura u kojem i dalje njeguje zanat klasičnog kiparstva uz duboka i precizna poniranja u problematiku suvremenog čovjeka nudeći i dalje ulaz u svjetlost i prozračnost bitka.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
  Na vrh stranice