Ugovori u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori  
Novi poslovi vrijedni preko 20 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore u vrijednosti više od 20 milijuna kuna. Ugovori su potpisani s bosanskohercegovačkim operatorom BH Telecomom, te s crnogorskim T-Comom i T-Mobileom.

 

S BH Telecomom potpisan je ugovor u području tzv. Provisioning usluga. Ovaj ugovor iz područja administriranja sustava omogućuje BH Telecomu centralizirano i automatizirano administriranje korisnika i servisa te centralizirani pristup svim korisničkim podacima koji se generiraju u mrežnim elementima BH Telecoma. Jednako tako, optimizira se proces uvođenja i administriranja novih servisa, ubrzavajući proces lansiranja novih usluga. Ugovor slijedi nakon plodne suradnje Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma te, između ostalih, ugovora u području m-commercea i SDP (Service Delivery Platform - Platforma za isporuku servisa) i nastavak je ovog niza složenih i zahtjevnih projekata u području sistemske integracije. Veliki izazov u ovakvim projektima je heterogena mreža operatera, koja zahtijeva integraciju prema raznim čvorovima velikog broja različitih operatera.

 

S T-Comom Crne Gore i T-Mobile Crne Gore nastavljena je vrlo dobra suradnja potpisivanjem ugovora za proširenje širokopojasne pristupne mreže (ADSL) kao i proširenje te modernizaciju postojeće mobilne mreže.Također je ugovorena i studija o utjecaju promjene kôda države. Naime ovo je prvi poznati slučaj promjene državnog kôda u području mobilnih mreža pa će izrada studije biti vrlo zahtjevna i kompleksna te kao takova izazov za stručnjake Ericsson Nikole Tesle.

 

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle povodom novih ugovora je izjavila: „Posebno sam zadovoljna nastavkom naše uspješne suradnje na bosanskohercegovačkom i crnogorskom tržištu čime potvrđujemo svoju snažnu ulogu u regiji. S druge strane, u svojoj smo strategiji do 2009 godine prepoznali područje sistemske integracije kao jedno od svojih prioritetnih područja. Razlog tome su promijene na tržištu koje karakteriziraju konvergencija područja telekomunikacija i informacijskih tehnologija. Potrebe naših kupaca postaju sve veće jer oni po kvaliteti i raznolikosti svojih usluga za krajnje korisnike žele biti prepoznatljivi. Stoga i rješenja postaju kombinacija modernih informacijskih i telekomunikacijskih proizvoda, usluga i aplikacija integriranih u poslovne procese i tehničku okolinu. Ugovori koje smo upravo potpisali pozicioniraju nas kao značajnog isporučitelja cjelovitih rješenja (end-to-end) i potvrđuju spremnost Ericssona Nikole Tesle za najsloženije projekte u području sistemske integracije. “

 

Davor Rogić, v.d. direktora prodaje i marketinga za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru komentirao je ove ugovore: "BH Telecom je prepoznao Ericsson Nikolu Teslu ne samo kao dobavljača klasične telekomunikacijske opreme nego i kao isporučitelja cjelovitih rješenja u području sistemske integracije o čemu svjedoči i ovaj ugovor u području administriranja mreže (Provisioning) koji se nastavlja na ranije potpisane ugovore za mCommerce i Platforme za isporuku servisa (SDP). S crnogorskim operatorima također nastavljamo odličnu suradnju u području širenja i modernizacije fiksne i mobilne mreže."

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle