KAM Zajednica Neovisnih Država (ZND) 
Ugovor u Kazahstanu vrijedan preko 206 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla i TeleKRONA potpisali su novi veliki ugovor u vrijednosti od 206,1 milijuna kuna. Ovaj značajan ugovor predstavlja nastavak uspješne suradnje nakon velikog prošlogodišnjeg ugovora s kupcem TelecomNet (kompanija TeleKRONA je preuzela poslove od TelecomNeta) . Ugovorena je isporuka novih količina opreme za suvremene višenamjenske mreže te implementacija i integracija. Isporučit će se AXE centrala u konfiguraciji AXE small, a postojeći MD110 poslovni sustavi isporučeni u okviru prijašnjeg ugovora proširit će se i nadograditi na razinu MX-ONE TSW. Dio ugovora odnosi se na isporuku transmisijske opreme za digitalnu sinkronu optičku mrežu (SDH - Synchronous Digital Hierarchy). Dogovorena je i isporuka pilotske konfiguracije MSAN (Multy service Access Node), te optičkog kabla, opreme za napajanje, kontejnera itd. Kompanija Ericsson Nikola Tesla s kupcem je ugovorila i financiranje, koje pored financiranja opreme predviđa i financiranje usluga povezanih s implementacijom isporučene opreme.

 

Valja naglasiti da je ovdje riječ o složenoj sistemskoj integraciji najnaprednijih proizvoda namijenjenih poslovnim sustavima, javnoj i IP/Data mreži. S obzirom na veličinu ugovora i njegovu stratešku važnost, ovim poslom znatno je unaprijeđeno poslovanje Ericssona Nikole Tesle u Kazahstanu. Kazahstansko tržište karakterizira velika konkurencija i na njemu su prisutni svi vodeći igrači iz ICT, a posebice telekomunikacijske industrije s obzirom na golemi potencijal tog područja.

 

„Ericsson Nikola Tesla je i u Kazahstanu prepoznat kao kompanija koja nudi čitav niz sofisticiranih komunikacijskih rješenja te omogućuje njihovu integraciju u različite okoline. Potvrđuje to i ovaj značajan ugovor u kome će doći do izražaja snaga naše kompanije i kompetencije naših stručnjaka u različitim segmentima naše djelatnosti“, komentirala je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle prigodom potpisivanja ugovora s TeleKRONA-om.

 

Josip Jakovac, potpredsjednik i direktor za prodaju i marketing na tržištima Zajednice Neovisnih Država o poslovanju u ovoj zemlji kaže: “S TeleKRONA-om nastavljamo odličnu suradnju koju smo započeli prošle godine s TelecomNetom. Ovaj veliki ugovor odraz je zadovoljstva kupca našim dosadašnjim radom, rješenjima, opremom i uslugama, te povjerenja za nastavak suradnje što sve zajedno pokazuje naš značaj. Ali ne treba zanemariti ni druge nedavno potpisane ugovore na ovom tržištu, od kojih jedan i s novim kupcem, koji iako manji po iznosu nisu ništa manji po značaju te doprinose našim odličnim referencama u području poslovnih sustava, a s novim kupcem otvaraju nam se i nove perspektive za daljnje poslove.”

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle