Poslovanje na domaćem tržištu 
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i Odašiljača i veza

Ericsson Nikola Tesla i Odašiljači i veze, potpisali su dva ugovora u ukupnoj vrijednosti više od 5 milijuna kuna vezane uz isporuku sustava digitalnih radiorelejnih veza. Naime, Odašiljači i veze pristupili su nastavku modernizacije postojećeg sustava veza te će u suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom biti uveden novi sustav koji se temelji na digitalnom radiorelejnom prijenosu SDH signala u pojasu 4 GHz. Ovo najsuvremenije rješenje temelji se na Marconijevim proizvodima koja su od početka 2006. godine, nakon Ericssonove akvizicije Marconija, integralni dio Ericssonovog portfelja.

"Vrlo mi je drago da ćemo modernizirati sustav veza vodećeg domaćeg pružatelja usluga prijenosa. Ovaj visokopouzdani sustav ponudit će daleko veći kapacitet Odašiljačima i vezama te mu poslužiti u različitim poslovnim namjenama", istaknula je nakon potpisivanja ugovora Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Nikola Perčin, predsjednik uprave Odašiljača i veza smatra ovaj ugovor važnim za buduće poslovanje: "Politika Odašiljača i veza usmjerenost je na naše klijente. Ovaj sustav pridonijet će našem kvalitetnijem radu i isporuci usluga našim kupcima. S Ericssonom Nikolom Teslom očekujemo uspješnu suradnju na ovom projektu i vjerujem da ćemo ju proširiti i nastaviti na obostrano zadovoljstvo."

 

Osnovna djelatnost Odašiljača i veza je prijenos i odašiljanje radijskih i televizijskih programa za račun drugih, davanje u najam prijenosnih vodova, repetitora, odašiljača i antenskih sustava za prijenos i odašiljanje radijskih i televizijskih programa,usluge projektiranja, montaže i održavanja telekomunikacijske opreme, tržišne telekomunikacijske usluge u nepokretnoj mreži itd.

 

Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.

 

Ericsson Nikola Tesla je, kao sastavni dio globalne korporacije Ericsson, kompanija okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju prodaju i marketing, istraživanje i razvoj, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja, usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući mobilni Internet te sistemsku integraciju složenih sustava u svim segmentima poslovanja.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle