Glavna skupština dioničara Ericssona Nikole Tesle  
Poslovna 2006. – uspješna, stabilna godina s tendencijom umjerenog rasta

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 31. svibnja 2007. Glavnu skupštinu. Prisutno je bilo 73 767 300 kapitala, što iznosi 55,4% od ukupnog kapitala, a to je bilo dovoljno da sve donesene odluke budu pravovaljane. Glavnoj skupštini Društva predsjedavala je Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija.

 

Uz dioničare i menadžment tim ETK, na Skupštini su bili prisutni i članovi Nadzornog odbora Društva: Jan Campbell, predsjednik, Carita Jönsson, Ignac Lovrek, Darko Marinac i Zvonimir Jelić. Najvećeg pojedinačnog vlasnika LME, predstavljao je Claes Persson.

O ocjeni poslovne 2006. godine te izgledima u poslovnoj 2007. dioničare je izvijestila Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, dok je Oscar Wallstén, novi direktor Financija i nabave prezentirao financijske rezultate poslovne 2006. godine i prvoga tromjesečja 2007. U ime Revizora Društva, KPMG Croatia d.o.o. za reviziju, Ivana Matovina dala je pozitivno mišljenje o poslovanju ETK u 2006. godini.

 

Na Glavnoj skupštini također je podnesen izvještaj Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru vođenja poslova, a podnio ga je Zvonimir Jelić. Dioničari su, uz suvremeno i efikasno elektroničko glasovanje, prihvatili sve izvještaje i dali razrješnicu direktoru Društva te razrješnice predsjedniku i članovima Nadzornog odbora kako su vodili Društvo u 2006.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Opširnije