Poslovanje na tržištima ZND 
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle u Ruskoj Federaciji vrijedni 14 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla potpisao je tri nova ugovora u Ruskoj Federaciji ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima na području fiksne telefonije tj. proširenju više AXE 10 centrala, uključujući nekoliko moskovskih centrala u međunarodnoj, međugradskoj i signalizacijskoj fiksnoj telefonskoj mreži Rostelecoma, te proširenju AXE centrala u Krasnodaru i St Petersburgu. Posao će se obavljati za velike, svjetski poznate, nacionalne operatore Rostelecom i Svyazinvest, dobre dugogodišnje poslovne partnere Ericssona Nikole Tesle, te za Peterstar, operatora iz St. Petersburga.

 

„Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle na tržištu Ruske Federacije nastavak su naše tradicionalno dobre suradnje na tom tržištu koja bez prekida traje gotovo pedeset godina. Tijekom tog dugog razdoblja uvijek smo pratili razvoj poslovanja naših partnera te im osiguravali najmodernija informacijsko-komunikacijska rješenja za njihov poslovni rast“, naglasila je povodom novih ugovora mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

"U Ruskoj Federaciji i dalje raste međugradski i međunarodni telekomunikacijski promet što uz povećanu potražnju tržišta za širokopojasnim uslugama zbog velikog broja zainteresiranih korisnika Interneta uzrokuje i dalje potrebu za povećanjem komutacijskih i signalizacijskih kapaciteta. Stoga se stalno razvija naša suradnja s dugogodišnjim ruskim partnerima kojima smo dosada isporučili veliki broj telefonskih centrala, druge opreme, te cjelovitih ICT rješenja i usluga. Kao svojevrsna zanimljivost zvuči podatak da prva automatska telefonska koordinatna centrala, isporučena u tadašnji SSSR iz „Nikole Tesle“ prije gotovo 50 godina, još i danas radi u gradu Elektrostalju, nedaleko od Moskve", izjavio je Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Prodaje i marketinga za tržište Zajednice neovisnih Država.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle