Zajednica Neovisnih Država (ZND) 
Ericsson Nikola Tesla nastavlja niz poslovnih uspjeha na tržištima Zajednice Neovisnih Država

Ericsson Nikola Tesla je početkom travnja zabilježio dobre poslovne rezultate na tržištima Zajednice Neovisnih Država. Nakon strateški važnoga i vrijednoga ugovora s kupcem Velcomom u Bjelorusiji potpisana su tri ugovora ukupne vrijednosti oko 9 milijuna kuna, i to u Moldaviji, Rusiji te Uzbekistanu.

 

U Moldaviji je s kompanijom Transtelecom iz Tiraspolja ugovoren posao modernizacije fiksne mreže utemeljene na internetskom protokolu (IP ASM rješenje), što će operatoru uz priljev novih pretplatnika osigurati i ponudu suvremenijih komunikacijskih usluga. U Rusiji je potpisan ugovor s kompanijom Wireless Broadband Communications Ltd. za kupca Belgorodenergo iz Belgoroda. Radi se o podizanju sustava na višu programsku razinu i proširenju njihove poslovne mreže, izgrađene na bazi Ericssonovog poslovnog sustava MD110. U Uzbekistanu su nakon dugih pregovora potpisana dva ugovora s Uzbektelecomom kao investitorom za Ericssonovo MX-ONE rješenje koje će biti instalirano u uredu uzbekistanskoga predsjednika. Riječ je o značajnoj referenci na području Centralne Azije, a nije zanemariva niti činjenica da je posao sklopljen uz stopostotno avansno plaćanje.

 

„Kao jedan od najznačajnijih domaćih izvoznika Ericsson Nikola Tesla kontinuirano razvija i unaprjeđuje partnerstva sa svojim kupcima na stranim tržištima. U ukupnom poslovanju kompanije poslovi koje smo do sada sklapali na tržištima Zajednice Neovisnih Država imaju veoma značajan udio pa je tim više nastavak suradnje s kupcima u tom dijelu svijeta strateški bitan. Nedavno potpisani ugovori u tom dijelu svijeta učvršćuju našu poziciju izvoznika u ICT branši te nas, s obzirom na suvremena rješenja koja smo isporučili, stavljaju u samo središte pozornosti tamošnjih lokalnih zajednica,“ komentira Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Josip Jakovac, potpredsjednik kompanije te direktor prodaje i marketinga na tržištima Zajednice Neovisnih Država ističe kako je ustrajan i kvalitetan rad s kupcima te fleksibilan pristup ključ povjerenja kojega Ericsson Nikola Tesla uživa kod kupaca i partnera u Istočnoj Europi i Centralnoj Aziji: „Tijekom više desetljeća prisutnosti na ovim tržištima kompanija se profilirala ako pouzdan partner i isporučitelj vrhunske tehnologije i fleksibilnih arhitektura koje omogućuju nadogradnju novim mogućnostima u budućnosti. Naši partneri cijene to što na taj način štitimo njihove investicije, a mi takav način rada sagledavamo kao ulog u vlastiti poslovni uspjeh. Dugogodišnji uporni rad s kupcima vraća nam se, naime, novim poslovnim prilikama.“

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla