Crna Gora 
Prvi 3G ugovor Ericssona Nikole Tesle izvan granica Republike Hrvatske

Zagreb, 26. ožujka 2007. – Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u Podgorici 22. ožujka potpisala ugovor s T-Mobile Crna Gora koji obuhvaća 3G i 2G opremu. Ugovor uključuje i sve potrebne usluge implementacije i integracije opreme, uključujući i upravljanje rješenjima i projektom te dizajn širokopojasne mreže utemeljene na internetskom protokolu (IPBN Network Design), a pokriva i zamjenu CC/MCC kodova u mreži ovoga crnogorskoga operatora mobilne telefonije. Ericsson Nikola Tesla je ovim ugovorom, nakon potvrđenih kompetencija u 3G tehnologijama u okviru Ericssonove grupe te 3G poslova sklopljenih na domaćem tržištu po prvi put potpisao 3G ugovor za kupca izvan granica Republike Hrvatske.

 

„Veoma smo ponosni na činjenicu da je Ericsson Nikola Tesla nakon niza korporativnih 3G poslova u kojima su sudjelovali naši stručnjaci te 3G ugovora na domaćem tržištu potpisao i 3G ugovor na jednom od naših izvoznih tržišta. Čestitam timu koji je radio na pripremi ugovora koji će svakako pridonijeti učvršćivanju naše pozicije kao regionalnoga lidera u novim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama,“ komentira Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

„Naravno, potpisivanjem ugovora završena je tek prva faza ovoga složenoga i strateški važnoga posla. Sada nas očekuje faza implementacije, integracije i puštanja u rad ugovorene opreme te obuka osoblja T-Mobile Crna Gora. Sudeći po našim dosadašnjim profesionalnim iskustvima, vjerujem da ćemo kvalitetno odraditi i ovu našu zadaću, i to u zadanim rokovima koji su dosta zahtjevni,“ ističe Davor Rogić, v.d. direktora prodaje i marketinga za crnogorsko tržište u Ericssonu Nikoli Tesli.

 

Uz novu referencu kompanija snaži svoj ugled inovativnoga pionira novih tehnologija te promicatelja prosperiteta na svim tržištima na kojima djeluje.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla