Bjelorusija 
Ericsson Nikola Tesla potpisao novi GSM ugovor u Bjelorusiji vrijedan 241,76 milijuna kuna

Drago nam je što možemo objaviti kako je Ericsson Nikola Tesla s kupcem JV MDC Velcomom, prvim GSM operatorom mobilne telefonije u Bjelorusiji potpisao ugovor koji pokriva širenje Velcomove infrastrukture i nadogradnju njegove GSM jezgrene mreže te podsustava baznih stanica (BSS – Base Station Subsystem). To će omogućiti operatoru da svoju bazu korisnika proširi na 3,5 milijuna. Ugovor je vrijedan 241,76 milijuna kuna, a njegova realizacija planira se do listopada 2007.

 

“Ovaj ugovor još je jedan korak prema tješnjoj i kvalitetnijoj suradnji između JV MDC Velcoma i Ericssona Nikole Tesle. Već više od osam godina naše dvije kompanije zajednički pridonose plasiranju Ericssonove suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije na bjelorusko tržište, i to s ciljem da korisnicima u toj zemlji osiguraju veći standard komuniciranja. Snaga i sinergija te profesionalne suradnje i vodećih pozicija koje na svojim tržištima imaju Ericsson Nikola Tesla i Velcom omogućuju kompanijama da budu spremne krajnjim korisnicima ponuditi nove komunikacijske mogućnosti koje će zadovoljiti njihove potrebe i danas i u budućnosti“, komentira Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Zvonko Bićanić, direktor prodaje i marketinga na bjeloruskom tržištu veoma je zadovoljan suradnjom s Velcomom i nedavno ugovorenim poslom: “Želio bih iskreno zahvaliti timu koji je radio na pripremi ovoga ugovora te očekujem da će njegova realizacija biti učinkovita te u skladu s ugovorenim vremenskim okvirima i standardima kvalitete. Uspješna suradnja između Ericssona Nikole Tesle i Velcoma tako će biti učvršćena, a naša strateška pozicija na bjeloruskom tržištu dobit će na značaju. Kvalitetnom realizacijom ovoga posla nastojat ćemo otvoriti i nove poslovne prilike u Bjelorusiji.”

 

Za očekivati je da će nadogradnja Velcomove mreže privući nove korisnike usluga toga bjeloruskoga mobilnoga operatora te da će doprinijeti većem standardu komuniciranja u Bjelorusiji.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla