Zajednica Neovisnih Država (ZND) 
Ericsson Nikola Tesla u Rusiji sklopio ugovore vrijedne 9,2 milijuna kuna

Zagreb,12. lipnja 2007. – Kompanija Ericsson Nikola Tesla je potpisala novi ugovor s kupcem Lanit Partner iz Habarovska za potrebe Dalekoistočne željeznice (DVŽD). U gradovima Nahodka i Vyazemskaya bit će postavljena dva nova komunikacijska sustava MX-ONE te sustav za upravljanje i nadzor cijele DVŽD mreže. Riječ je o suvremenom Ericssonovom rješenju za poslovne korisnike. Isporuka ugovorene opreme realizirati će se tijekom trećeg kvartala 2007. godine. Ovim ugovorom vrijednim 4,8 milijuna kuna nastavlja se dugogodišnja, uspješna suradnja najvećega hrvatskoga ICT izvoznika s ovim dalekoistočnim kupcem.

 

Kompanija, bilježi i uspješan nastavak suradnje s jednim od tri najveća GSM operatora u Rusiji, Megafonom koji se nedavno uvrstio na listu kupaca Ericssona Nikole Tesle. S ovim je operatorom potpisan ugovor o isporuci MINI LINK (Traffic Node) opreme za Sjeverozapadnu rusku regiju, u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna. Nadalje, s kupcem Peterstar iz Sankt Peterburga potpisano je novo proširenje ML-BAS sustava u vrijednosti od 1,1 milijun kuna.

 

„Raznovrsnošću i kvalitetom naše ponude te ustrajnim njegovanjem partnerstva s našim kupcima na ruskom tržištu uspijevamo osigurati kontinuirano jačanje Ericssonovog branda u ovom dijelu svijeta. To nas u korporaciji pozicionira kao uglednoga člana koji značajno doprinosi ukupnom ugledu kojega Ericsson uživa u svijetu, ali je ujedno i potvrda da se stručnjaci iz Hrvatske mogu uspješno nositi s izazovima globalnoga ICT tržišta,“ izjavljuje u povodu novih izvoznih uspjeha Ericssona Nikole Tesle predsjednica kompanije, Gordana Kovačević.

 

„Veoma smo zadovoljni našim rezultatima koje smo postigli na ruskom tržištu u prvom dijelu ove godine. I ovi zadnji ugovori pokazuju kako se profesionalni pristup i prilagođavanje potrebama kupaca višestruko isplate. Posebno to potvrđuje naša suradnja s Megafonom, našim novim kupcem koja se u veoma kratkom roku uspješno razvija i širi,“ kaže u povodu novosklopljenih poslova Josip Jakovac, potpredsjednik kompanije i direktor prodaje i marketinga za tržišta Zajednice Neovisnih Država.

 

Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.

 

Ericsson Nikola Tesla je, kao sastavni dio globalne korporacije Ericsson, kompanija okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju prodaju i marketing, istraživanje i razvoj, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja, usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući mobilni Internet te sistemsku integraciju složenih sustava u svim segmentima poslovanja.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla