Zajednica Neovisnih Država (ZND) 
Ericsson Nikola Tesla u Rusiji sklopio poslove vrijedne više od 25,5 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla, vodeći hrvatski izvoznik ICT proizvoda, usluga i rješenja potpisao je s Megafonom, GSM operatorom u Rusiji, ugovor za isporuku fiksne tranzitne mreže utemeljene na Ericssonovom AXE sustavu. Ugovor će kompaniji donijeti oko 25,5 milijuna kuna, a kada se isporuci opreme pridodaju i usluge implementacije te izobrazbe, što je predmet zasebnoga ugovora koji je u pripremi, iznos će se popeti na više od 30 milijuna kuna.

 

Ovaj posao ima velik strateški značaj budući da je Megafon novo ime na listi kupaca Ericssona Nikole Tesle. Riječ je o jednom od tri najveća mobilna operatora u Rusiji s oko 30 milijuna pretplatnika.

 

"Ugled predvodnika u uvođenju inovativnih komunikacijskih rješenja na rusko tržište obavezuje nas da uvijek budemo korak ispred drugih, da nudimo nova rješenja te da stalno razvijamo i nadograđujemo naš sustav na dobrobit naših korisnika. Suradnja s Ericssonom Nikolom Teslom to Megafonu i omogućuje," komentira Aleksey Nichiporenko, prvi zamjenik generalnog direktora Megafona.

 

“Megafonu želimo srdačnu dobrodošlicu u krug naših kupaca. Mobilne komunikacije, prema svim tržišnim analizama koje su provedene zadnjih godina, postale su katalizator razvoja industrije pa je sklapanje poslova s postojećim i novim mobilnim operatorima za naš poslovni uspjeh veoma važno. S druge strane, uz Ericssonovo tehnološko vodstvo na globalnom ICT tržištu, naši kupci mogu sa sigurnošću očekivati i dobiti uslugu vrhunske kvalitete, u skladu s njihovim razvojnim planovima“, komentira u povodu potpisivanja ovoga ugovora Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Josip Jakovac, potpredsjednik kompanije i direktor prodaje i marketinga za tržišta Zajednice Neovisnih Država najavljuje daljnje jačanje partnerstva s Megafonom: “S našim novim kupcem već pregovaramo o daljnjem širenju njegove mreže sustavima utemeljenim na internetskom protokolu. Modernizacija mreža trenutačno je jedan od najsnažnijih trendova u Rusiji budući da tamošnji operatori prepoznaju poslovne potencijale koje im otvaraju nove informacijsko-komunikacijske tehnologije. Ericsson je poznato ime u Rusiji, a uz solidnu reputaciju koju je Ericsson Nikola Tesla uspio u dugom nizu godina prisutnosti na tom tržištu izgraditi, tamo možemo očekivati nastavak našega uspješnoga djelovanja.“

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla