Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle 
Proširenje i modernizacija mobilne i fiksne mreže BH Telecoma

Nastavljajući uspješnu suradnju s BH Telecomom, vodećim operaterom u Bosni i Hercegovini, Ericsson Nikola Tesla je u prosincu 2007. ugovorio nove poslove vrijedne oko 23 milijuna kuna. Ugovore su potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i to u prisustvu visokih dužnosnika iz korporacije Ericsson.

Riječ je o proširenju GSM mreže, proširenju postojeće SDP arhitekture novim funkcionalnostima te uvođenju SIP arhitekture. Uvođenje SIP arhitekture pratit će sve preporuke relevantnih standardizacijskih tijela pa je ovakvo proširenje servisne mreže u potpunom skladu sa smjernicama razvoja tehnologija novih generacija u mobilnom i u fiksnom dijelu mreže operatora BH Telecoma. Potpisivanjem ovih ugovora, BH Telecom je još jednom potvrdio važnost određivanja strategije razvoja mrežne tehnologije, ali i poslovanja modernog telekoma u budućem razdoblju, poglavito u području pružanja multimedijalnih usluga temeljenih na Internet protokolu.

 

Prilikom svečanog potpisivanja ugovora čelni ljudi obiju kompanija dali su sljedeće izjave. "Zahvaljujući poslovnoj odluci o proširenju i modernizaciji mreže BH Telecom će svojim pretplatnicima u potpunosti biti spreman pružiti nove, izazovne i inovativne multimedijske sadržaje. Potpisom ovih ugovora ponovno je potvrđeno jako partnerstvo između BH Telecoma, kao modernog operatora, i Ericssona, kao ključnog isporučitelja opreme i tehnoloških rješenja koja omogućavaju ispunjenje vizije suvremenog razvoja. Ovaj iskorak u komunikacijska rješenja budućnosti svrstava BH Telecom uz bok najnaprednijih svjetskih telekom operatora koji su spremni za sve izazove koje donosi poslovanje budućnosti," istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

„Kupci na tržištu Bosne i Hercegovine vrlo dobro prihvaćaju nove komunikacijske tehnologije pa je BH Telecom kao operator mobilne i fiksne telefonije zainteresiran da im to što prije omogući. Naša poslovna strategija jest stvaranje i priprema platforme u skladu s najsuvremenijim tehnološkim komunikacijskim mogućnostima kako bismo bili spremni za implementaciju novih usluga za naše korisnike. Drago mi je da smo i ovaj najnoviji iskorak u područje multimedijskih usluga ostvarili s Ericssonom Nikolom Teslom, našim dugogodišnjim partnerom, s kojim poslujemo na temelju osvjedočene kvalitete i povjerenja“, izjavio je Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle