Novi izvozni poslovi 
Ericsson Nikola Tesla – novi izvozni poslovi u Zajednici Neovisnih Država vrijedni 22,5 milijuna kuna

Tijekom listopada Ericsson Nikola Tesla potpisao je više novih ugovora u Zajednici Neovisnih Država čija je ukupna vrijednost 22,5 milijuna kuna.

 

Na ruskom tržištu kompanija je ove godine potpisala drugi, veliki ugovor s kupcem Tozzi iz Moskve za isporuku 49 novih MX-ONE TSW poslovnih sustava namijenjenih energetskom sektoru Rusije. Tijekom 2007. Tozziu će ukupno biti isporučeno 70 MX-ONE TSW sustava što predstavlja veliku prekretnicu u prodaji Ericssonovih poslovnih sustava, rješenja i usluga na tržištu Ruske Federacije. S istim kupcem potpisan je i ugovor o podizanju njihove glavne MX-ONE centrale u Moskvi na višu razinu.

 

Također je ugovoren novi posao s operatorom MGTS (Moscow City Telephone Network) o isporuci APG 40C/4 za 10 centrala u Moskvi. Riječ je o nastavku dobre suradnje s ovim poslovnim partnerom na modernizaciji njihovih AXE tranzitnih centrala.

 

Uz ove ugovore, tijekom listopada, ugovoreno je i više manjih poslova s drugim operatorima na području fiksne i mobilne telefonije i to s: Kubintersvjazom iz Krasnodara, Peterstarom iz Sankt Peterburga, Bajkalveskomom iz Irkutska i Orientom LLC iz Sankt Peterburga. Na tržištu Moldavije potpisana su četiri nova ugovora i to s mobilnim operatorom Interdnjestrcom i fiksnim operatorom Transtelecom, oba iz Tiraspolja, te kupcem MoldCell iz Kišinjeva, glavnog grada ove zemlje.

 

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle ovom je prilikom izjavila: „Svaki izvozni posao iznimno je važan za našu kompaniju. Ericsson Nikola Tesla, kao jedan od vodećih izvoznika u zemlji svojim primjerom podržava stratešku izvoznu orijentaciju Hrvatske. Uz to, zadovoljna sam zbog nastavka naše tradicionalno dobre suradnje s moskovskim operatorom MGTS. Posebno je važno da smo ugovorili posao i za energetski sektor te uspjeli plasirati veći broj najsuvremenijih poslovnih sustava jer je to velika prekretnica u prodaji Ericssonovih poslovnih sustava, rješenja i usluga na tržištu Ruske Federacije“.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla