Izvoz 
Novi veliki izvozni poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 55 milijuna kuna

U pomalo svečarskom okružju, jer Ericsson Nikola Tesla odnedavno je dobitnik nagrade Zlatni ključ za najboljeg hrvatskog izvoznika u konkurenciji velikih tvrtki, u Sarajevu su potpisani novi ugovori s BH Telecomom, kompanijskim tradicionalno dobrim poslovnim partnerom. Ugovore su potpisali Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikole Tesle. Riječ je o proširenju i modernizaciji GSM mreže vodećeg bosansko-hercegovačkog telekom operatora, a ugovori imaju veliku financijsku vrijednost, 55 milijuna kuna. Realizacija projekata počinje odmah.

Ugovore su potpisali Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikole Tesle.

Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma ovim povodom je izjavio: " Današnje potpisivanje ugovora između BH Telecoma d.d. Sarajevo i respektabilne kompanije Ericsson Nikola Tesla Zagreb je provođenje poslovne politike BH Telecoma, koja se odnosi na razvoj i unaprjeđenje BH Mobile mreže. Sigurni smo da će i korisnici telekomunikacijskih usluga BH Telecoma prepoznati značaj ovog partnerstva, koje im omogućuje veću dostupnost i pokrivenost"

 

„Izražavam svoje veliko zadovoljstvo nastavkom suradnje Ericsson Nikole Tesle s BH Telecomom u području mobilne telefonije. Ovi ugovori otvaraju perspektivu za još veće zajedničke projekte s našim strateškim kupcem na daljnjoj modernizaciji mobilne mreže u Bosni i Hercegovini. BH Telecom će svojim krajnjim korisnicima omogućiti kvalitetniju uslugu mobilne telefonije, a Ericsson Nikola Tesla potvrđuje vodeću ulogu među isporučiteljima komunikacijskih rješenja, usluga i opreme na području mobilne telefonije i sistemske integracije,“ naglasila je nakon potpisivanja ugovora mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

"Ugovori koji su potpisani s BH Telecomom daju našoj međusobnoj suradnji novu dimenziju. To je očekivani slijed u stalnom razvoju i unaprjeđenju mreže BH Telecoma, a ovi projekti osiguravaju korisnicima pristup novim tehnologijama i funkcionalnostima na području mobilne telefonije s ciljem bržega i kvalitetnijega komuniciranja i dostupa informacijama bez obzira na mjesto i vrijeme", istaknula je Jagoda Barać, direktorica Prodaje i marketinga za tržište susjednih zemalja u Ericssonu Nikoli Tesli.

 

Realizacijom navedenih projekata BH Telecom će biti u potpunosti spreman za buduće pristupne tehnologije mobilnih mreža (UMTS/HSDPA) koje će omogućiti veće brzine pristupa i nove usluge.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle