Izvoz 
Novi izvozni poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 13,6 milijuna kuna

Uspjesi Ericssona Nikole Tesle na području izvoza nižu se i dalje. Kompanija je na tržištu Gruzije i Ruske Federacije potpisala nekoliko novih ugovora ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.

 

Najvažniji i najveći ugovor potpisan je u Gruziji s operatorom United Telecom, a riječ je o isporuci nove AXE softswitch internacionalne centrale u Tbilisiju s implementacijom najsuvremenijih aplikacija za fiksnu mrežu i najmodernijom verzijom sustava upravljanja. Zajedno s postojećom AXE centralom koju je Ericsson Nikola Tesla isporučio još 2002 godine, nova centrala u Gruziji preuzet će kompletni međunarodni telefonski promet. Ostali ugovori odnose se na proširenje fiksne mreže u ruskom gradu Tomsku i isporuku IP orijentiranih rješenja za poslovne korisnike na području naftne industrije i hotelskog poslovanja.

 

„Vrlo nam je drago da se suradnja s našim dugogodišnjim partnerima u Gruziji i dalje nastavlja i to unatoč složenim okolnostima u kojima se trenutačno nalazi ova zemlja. To je dodatna potvrda dobrih poslovnih i partnerskih odnosa koje naša kompanija ima i na tom tržištu“, izjavio je ovom prilikom Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Prodaje i marketinga na tržištu Zajednice Neovisnih Država.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle