IZVOZ 
Novi izvozni poslovi Ericssona Nikole Tesle od 14 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla sklopio je u zadnjih nekoliko tjedana na tržištu Rusije, Moldavije i Kazahstana te na nekim drugim tržištima za koje kompanija ima odgovornost, izvozne poslove vrijedne 14 milijuna kuna.

 

Riječ je o poslovima na području fiksne telefonije i poslovnih sustava i to ugovoru za Telephony Softswitch (TSS), proširenju i modernizaciji AXE centrala, proširenju EDA sustava kojim se uspješno razvija širokopojasna pristupna mreža, isporuci novih prijenosnih sustava (MiniLinkova) te proširenju kao i isporuci novih poslovnih MX ONE TSW sustava.
Komunikacijski sustavi Ericssona Nikole Tesle bit će pušteni u rad u Voronježu, u šest gradova Centralne Rusije, u Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici, u Kazahstanu i za specijalnog kupca.
Ugovori su sklopljeni s kupcima Megafon iz Moskve, Tozzi S.R.L iz Moskve, s privatnim operatorom Interdnjestrcom iz Tiraspolja (Moldavija), a u Kazahstanu s operatorom TOO Bikada iz grada Aktaua.
Značajni udio ukupne vrijednosti ovih novih izvoznih poslova odnosi se na isporuku poslovnih sustava tipa MX-ONE TSW. Novim narudžbama na području poslovnih sustava Ericsson Nikola Tesla dodatno potvrđuje svoje reference što je od velike važnosti za određivanje pozicije hrvatske kompanije u odnosu na tvrtku Aastra kojoj je korporacija Ericsson nedavno prodala taj dio svojega proizvodnoga portfelja.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle