IZVOZ 
Ericsson Nikola Tesla oprema crnogorski centar za hitne pozive – Centar 112

Ministarstvo unutarnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ericsson Nikola Tesla su 25. lipnja potpisali ugovor u skladu s kojim će vodeći hrvatski izvoznik ICT rješenja opremiti crnogorski centar za hitne pozive – Centar 112. Ugovor vrijedan gotovo 20 milijuna kuna pokriva isporuku operativno-komunikacijske opreme koja se temelji na Ericssonovom rješenju Coordcom za pomoć u izvanrednim situacijama (broj 112). Riječ je o rješenju «ključ u ruke» koje se sastoji od svih potrebnih hardverskih i mrežnih komponenata te sistemskog i aplikativnog softvera.

 

Implementacija ovoga rješenja omogućit će stanovnicima Crne Gore, ali i svima ostalima koji su na proputovanju ili odmoru u toj zemlji da pozivom na broj 112 zatraže intervenciju policije, hitne pomoći, vatrogasaca, službe za traganje, službe spašavanja na moru i ostalih službi iz sektora za izvanredne situacije i civilnu sigurnost Crne Gore. Izabravši ovo rješenje Vlada Republike Crne Gore dala je povjerenje Ericssonu Nikoli Tesli kao vodećem regionalnom sistemskom integratoru u području rješenja za operativno-komunikacijske centre.

 

„Kompanija Ericsson Nikola Tesla koja djeluje u dinamičnom okruženju industrije informacijskih i komunikacijskih tehnologija kontinuirano ulaže napore da pronađe nove poslovne prilike i u području sistemske integracije. Taj poslovni segment otvara značajne poslovne potencijale, a budući da se najčešće radi o iznimno složenim projektima, malo je onih koji u njihovoj realizaciji mogu biti uspješni. Ponosni smo što je Ericsson Nikola Tesla među njima. Stoga nam je iznimno drago što smo sklopili posao s novim kupcem – Ministarstvom unutarnjih poslova i javne uprave Crne Gore – u segmentu integracije poslovnih komunikacijskih rješenja. Uvjerena sam kako će Ericssonova tehnologija koja je već niz godina prisutna u komunikacijskom sustavu Crne Gore visokom kvalitetom i pouzdanošću podržati efikasan rad svih kriznih službi u zemlji i osigurati kvalitetnu komunikaciju onda kada je ona najpotrebnija – u hitnim slučajevima“, naglasila je nakon potpisivanja ugovora Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Ugovorom je predviđen i transfer znanja, pa će stručnjaci Ericssona Nikole Tesle koji se bave ovim područjem u predstojećim mjesecima biti angažirani i na poduci kolega iz Ministarstva unutarnjih poslova i javne uprave Crne Gore.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle