Kosovsko tržište 
Ericsson Nikola Tesla sklopio novi posao na Kosovu vrijedan 8 milijuna kuna

Kompanija Ericsson Nikola Tesla nastavlja svoje uspješno poslovanje na kosovskom tržištu nakon što je krajem prošle godine iz temelja sagradila GSM mrežu za novoga kosovskoga mobilnoga operatora, kompaniju Ipko. Novi ugovor na ovom tržištu potpisan je 17. ožujka 2008. u području fiksnog širokopojasnog pristupa Internetu, s tamošnjim operatorom PTK (Post and Telecommunications of Kosovo J.S.C.) za poslove isporuke, implementacije i integracije VDSL2 pretplatničkih linija na području cijeloga Kosova. Kompanija je ovaj posao, vrijedan oko 8 milijuna kuna, osvojila pokazavši se kao najkvalitetniji ponuditelj na javnom natječaju koji je bio raspisan u studenom prošle godine.

 

„Realizacija posla je u tijeku, a po završetku projekta korisnicima na Kosovu bit će omogućen brzi širokopojasni pristup internetskim sadržajima i uslugama utemeljen na najsuvremenijoj VDSL2 tehnologiji, izjavio je nakon potpisivanja novog ugovora Ivan Barać, koji je u Ericssonu Nikoli Tesli odgovoran za prodaju na Kosovu..

 

„Za Ericsson Nikolu Teslu ugovor s PTK-om ima strateški značaj budući da je riječ o novom kupcu i budući da smo, nakon veoma uspješnoga prodora u mobilnoj telefoniji , ovim poslom ušli i u fiksni telekomunikacijski segment na kosovskom tržištu. PTK-u ćemo omogućiti da svojim korisnicima ponudi širokopojasni pristup velikih brzina, čime će se ovaj operator svrstati među ponuditelje trenutačno najsuvremenijih komunikacijskih usluga. Širokopojasni pristup u današnje vrijeme predstavlja područje s velikim potencijalom za poslovni rast te operatorima, čije mreže ga podržavaju, otvara nove poslovne prilike. Posebno sam zadovoljna što ćemo realizacijom ovoga ugovora pomoći našem kupcu da se pozicionira te ostvari svoj poslovni rast upravo u tom području“, komentira mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle