Ugovori 
Ericsson Nikola Tesla i Tele2 Hrvatska potpisali okvirne ugovore za cjelovita rješenja za GSM i UMTS sustave

Johan Granlund, generalni direktor Tele2 Hrvatska i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu su 16. lipnja potpisali dva okvirna ugovora u skladu s kojim će vodeći hrvatski isporučitelj informacijskih i komunikacijskih rješenja ovom operatoru dugoročno isporučivati rješenja i usluge za nadogradnju GSM i UMTS sustava u statusu jedinoga i ekskluzivnoga isporučitelja.

 

Ovim ugovorima nastavlja se partnerstvo dviju kompanija koje je uspostavljeno od samoga ulaska operatora Tele2 na hrvatsko tržište 2005. godine.

Johan Granlund u povodu ugovaranja nastavka suradnje s Ericssonom Nikolom Teslom izjavljuje:

 

„Nove ugovore potpisali smo u razdoblju u kojemu Tele2 Hrvatska posebnu pozornost posvećuje značajnim poboljšanjima kvalitete usluge u svojoj mreži te nadogradnji svojega sustava. Ovi će ugovori dati dodatni značaj ovakvoj strategiji te će osnažiti poziciju Tele2 Hrvatska kao operatora koji svojim korisnicima osigurava najpovoljnije cijene komunikacijskih usluga na tržištu.“

 

Gordana Kovačević veoma je zadovoljna što je Tele2 Hrvatska, kao dio vodećega alternativnoga operatora u Europi, Ericssonu Nikoli Tesli ukazao dugoročno partnersko povjerenje:

 

„Strateško partnerstvo koje naše dvije kompanije sustavno grade u zadnjih nekoliko godina usmjereno je na zadovoljavanje komunikacijskih potreba krajnjih korisnika mobilne telefonije u Hrvatskoj te poslovni rast obiju kompanija. Izuzetno sam zadovoljna dosadašnjom suradnjom naših timova, njihovim entuzijazmom i željom da se krajnjim korisnicima pruži kvalitetna usluga. Potpisom na današnji ugovor, Tele2 Hrvatska ukazuje veliko povjerenje našoj kompaniji te ga u tom smislu smatramo dodatnim motivom za nastavak uspješne suradnje i u budućnosti.“

 

Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga u Ericssonu Nikoli Tesli, odgovoran za suradnju s Tele2 Hrvatska pridružuje se ovim ocjenama:

 

„Ponosni smo što nas je Tele2 Hrvatska prepoznao kao suradnika u kojega može imati dugoročno povjerenje te koji poslovne ambicije Tele2 može podržati kvalitetnim i fleksibilnim rješenjima. Zajednički nastojimo definirati i iskoristiti nove prilike za poslovni rast na hrvatskom tržištu, i usmjereni smo na ponudu cjelovitih komunikacijskih rješenja i usluga koja će pridonijeti rastu standarda hrvatskih građana.“ Dugoročni okvirni ugovori stupaju na snagu na dan potpisivanja.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle