Zajednica Neovisnih Država 
Novi izvozni poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 9,7 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla je na tržištu Ruske Federacije i Moldavije ugovorio nove izvozne poslove ukupne vrijednosti 9,7 milijuna kuna.

 

S novim kupcem RTC iz Tjumena, privatnim operatorom za pružanje telekomunikacijskih usluga naftnim kompanijama u više regija, potpisan je ugovor za novu tranzitnu centralu kao i za podizanje na višu razinu postojećih Ericssonovih IP orijentiranih rješenja za poslovne korisnike. Ugovorena su i proširenja fiksne telekomunikacijske mreže s operatorima UTK i Kubintersvjaz iz Krasnodara. Ostali ugovori vezani su za potrebe operatora Megafon iz Moskve, a odnose se na instalaciju i integraciju fiksne širokopojasne mreže. S kupcem Interdnjestrcom iz Moldavije ugovorena je usluga o poslije garancijskoj podršci.

 

„Ericsson Nikola Tesla nizom manjih, no uglavnom strateški važnih ugovora uspješno nastavlja poslovati na tržištima Zajednice Neovisnih Država. U trenutačnim okolnostima na globalnom tržištu takva je situacija zadovoljavajuća jer podržava realizaciju naših planova. Sličan trend možemo očekivati i u idućoj godini te smo svoju strategiju za nastavak poslovanja u ovom dijelu svijeta u kojemu smo u zadnjih nekoliko desetljeća izgradili imidž kvalitetnoga isporučitelja komunikacijskih usluga i rješenja tomu prilagodili“, komentira Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Prodaje i marketinga na tržištu Zajednice Neovisnih Država.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle