Održana Glavna skupština dioničara Ericssona Nikole Tesle 
U 2008. godini nastavak stabilnog poslovanja

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 26. svibnja 2009. godine Glavnu skupštinu. Na Skupštini je bilo prisutno 81.583.700 kuna kapitala, što iznosi 61,27 % od ukupnog temeljnog kapitala društva što je dovoljno da sve donesene odluke budu pravovaljane. Glavnu skupštinu Društva vodila je Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine.

 

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Uz dioničare i članove menadžment tima Ericssona Nikole Tesle, Skupštini su prisustvovali: Roland Nordgren, Ignac Lovrek, Carita Jönsson, Darko Marinac i Zvonimir Jelić, članovi Nadzornog odbora Društva. LM Ericsson, kao najvećeg pojedinačnog vlasnika, predstavljao je Patrick Johansson.

 

O poslovanju u 2008. te strategiji i izgledima u poslovnoj 2009. dioničarima je govorila Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Oscar Wallstén, direktor Financija u 2008. godini prezentirao je financijske rezultate kompanije u protekloj godini te nerevidirane rezultate prvoga tromjesečja 2009. Tony Ilijanić iz revizorske kuće KPMG Croatia d.o.o. dao je pozitivno mišljenje o poslovanju Ericssona Nikole Tesle u 2008. godini.

Oscar Wallstén, direktor Financija u 2008. godini

Na Glavnoj skupštini dioničara donesena je odluka o isplati dividende od 70 kuna po dionici svim dioničarima Društva koji su 19. svibnja 2009. godine imali na računu Središnje depozitarne agencije upisane dionice. Dividenda će se isplatiti najkasnije do 25. lipnja 2009.godine.

 

Publika

Odlučeno je da se dobitak Društva za financijsku godinu 2008. u iznosu od 204,4 milijuna kuna rasporedi za isplatu dividende u iznosu koji nedostaje nakon uporabe neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog u 2007. godini, ostatak u rezervu za vlastite dionice u iznosu od 15 milijuna kuna te zadržanu dobit. Donesena je odluka o dopuni Statuta u članku 3. Odlučeno je da revizor Društva u 2009. godini bude PricewaterhouseCoopers d.o.o., Zagreb.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle