Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle 
Isporuka dvije međunarodne centrale za Uzbekistan vrijedne 12 milijuna kuna

S krajnjim korisnikom TTTS, filijalom glavnog uzbekistanskog operatora za fiksnu telefoniju Uzbektelekom, potpisan je i registriran ugovor za isporuku suvremene fiksne telekomunikacijske opreme, rješenja i usluga. Vrijednost ugovora je oko 12 milijuna kuna.

 

Uzbekistanu, zemlji središnje Azije bogatoj zemnim plinom, kompanija će isporučiti dvije internacionalne telefonske centrale, u suvremenoj Enabler aplikaciji. Centrale će biti izgrađene u glavnom gradu Taškentu i osiguravati kako glavne komunikacijske veze ove republike sa svijetom, tako i tranzitiranje nacionalnog prometa Uzbekistana.

 

Komentirajući novi ugovor na strateški važnom tržištu, mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je naglasila:“ Posebno sam zadovoljna što naš rad na tržištima rezultira nastavkom suradnje s našim tradicionalnim kupcima te predstavlja dobru osnovu za razvoj međusobnih odnosa. Mi smo na uzbekistanskom tržištu prisutni dugi niz godina i tijekom cijelog tog razdoblja uvijek smo pronalazili načina da kroz kvalitetnu, profesionalnu i razvojno orijentiranu strategiju pridonesemo razvoju poslovanja naših kupaca i partnera. Jedna od prvih AXE centrala koje je isporučila naša kompanija bila je upravo tranzitna centrala za Tashkent davnih 80-tih godina, koja je nekoliko puta modernizirana i proširivana i još uvijek radi. I u ovim složenim uvjetima poslovanja nastavljamo na isti način imajući uvijek na umu da je naš primarni zadatak da svojim radom i tehnološkim rješenjima pridonesemo konkurentskoj poziciji naših kupaca na tržištu.“

 

„Iako je Ericsson Nikola Tesla već niz godina prisutan na tržištu Uzbekistana, posebno nam je drago da smo dobili ovaj posao i to u iznimno oštroj konkurenciji. Novi ugovor otvara nam mogućnost produbljivanja suradnje s uzbekistanskim partnerima, posebno na planu daljnje implementacije najsuvremenijih rješenja u njihovu fiksnu telekomunikacijsku mrežu“, rekao je ovom prilikom Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Prodaje i marketinga na tržištu Zajednice Neovisnih Država.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle