Objavljeni poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle u 2009. 
Ericsson Nikola Tesla – nastavak stabilnog poslovanja

Na redovitoj godišnjoj konferenciji za novinare Ericssona Nikole Tesle, održanoj 25. veljače 2010., objavljeni su rezultati poslovanja u 2009., kao i očekivanja za 2010. godinu. Konferenciji su uz veliki broj novinara iz pisanih medija, radija i televizije te predstavnika investitora i financijskih analitičara, prisustvovali gosti sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, predstavila je poslovne rezultate kompanije u protekloj godini te strategiju za razdoblje do 2012. godine, istaknuvši da je Ericsson Nikola Tesla unatoč otežanim uvjetima poslovanja tijekom 2009. godine zadržao svoju tržišnu poziciju, profitabilno poslovanje i financijsku stabilnost. Nadalje, kompanija je nastavila svoje pozicioniranje na domaćem i izvoznim tržištima snažnim marketinško-prodajnim aktivnostima te nastavila s ulaganjem u razvojne projekte. U ukupnoj prodaji udio domaćeg tržišta iznosi 34 %, a izvoznog tržišta 66 %. Pri tome je izvoz znanja na Ericssonovo tržište zastupljen s 30 %. Predsjednica je izvijestila prisutne novinare i investitore da je Nadzorni odbor Ericssona Nikole Tesle podržao prijedlog Uprave te uputio na Glavnu skupštinu dioničkog društva prijedlog na usvajanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 100 kuna po dionici.

Andrew Skelton, direktor Financija

Andrew Skelton, direktor Financija prezentirao je financijske rezultate poslovanja kompanije, pri čemu se je posebno istaknuo da je kompanija tijekom godine generirala snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti, pri čemu su i ukupna likvidna sredstva značajno porasla. Dodatno je naglasio da će kompanija i nadalje biti usmjerenja na efikasno upravljanje rizicima, osiguravanje odgovarajuće strukture troškova te internu efikasnost.

Okupljeni

Tijekom konferencije istaknuta je i uspješna, dugogodišnja znanstveno-istraživačka, razvojna i obrazovna suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Sveučilišta u Zagrebu te je potpisan novi sporazum s FER-om.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Izvješća