Izvoz 
Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom ugovorili poslove vrijedne 50 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom, najveći telekomunikacijski operator u Bosni i Hercegovini, potpisali su ugovore o implementaciji proširenja 2G i 3G mobilne mreže te podizanju jezgrene mreže BH Telecoma na najsuvremeniju razinu. Ugovori su tipa “ključ u ruke”, a vrijedni su 50 milijuna kuna.

 

„Današnje potpisivanje ugovora je vrlo značajno za tehnološko proširenje kapaciteta BH Telecoma kako u 3G mreži tako i za platformu za isporuku servisa IMS koja omogućava konvergenciju pružanja servisa u fiksnoj i mobilnoj mreži. Također je značajno zbog uvođenja sedmocifrene numeracije u mobilnoj mreži BH Telecoma što će nam olakšati upravljanje bazama prepaid i postpaid korisnika s obzirom da već govorimo o kapacitetu od preko 2 milijuna korisnika“ izjavio je mr. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma d.d. Sarajevo.

 

Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentirala je potpisane ugovore: „Ovim ugovorima se nastavlja rast prodaje Ericssona Nikole Tesle na tržištu susjedne Bosne i Hercegovine, započet u prvoj polovici godine te jačaju naši partnerski odnosi s BH Telecomom. Ugovori BH Telecomu jamče veći kapacitet mreže te još brži i bolji rad zahtjevnih aplikacija. Nastavkom suradnje i razvoja mreže BH Telecoma koja radi na najmodernijoj telekomunikacijskoj platformi, najveći bosansko-hercegovački operator u mogućnosti je svojim korisnicima ponuditi telekomunikacijske usluge najviše razine koje značajno utječu na njihovo zadovoljstvo te su kvalitetna podloga za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.”

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle