Skupština  
Održana Glavna skupština Dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

U utorak, 5. lipnja 2012. godine, održana je Glavna skupština Dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Na Skupštini je bilo prisutno 85.273.300 kuna dioničkog kapitala, odnosno 64,04 posto ukupnog temeljnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno za normalan rad Skupštine. Glavnu skupštinu Društva, uz nazočnost javnog bilježnika, vodila je predsjednica Skupštine Snježana Bahtijari, koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društva.

 

Uz predstavnike dioničara i članove kompanijskog rukovodstva rad Skupštine pratili su članovi Nadzornog odbora Društva: Ignac Lovrek, Dubravko Radošević i Zvonimir Jelić. Najvećeg pojedinačnog vlasnika, LM Ericsson, predstavljao je Tomas Malm.

 

Gordana Kovačević

O poslovnim rezultatima ostvarenim u 2011. te strategiji i izgledima u 2012.godini govorila je mr. sc. Gordana Kovačević, direktorica Društva.

Rafal Rybkowski

Direktor Financija Rafal Rybkowski dioničarima je prezentirao financijske rezultate i pokazatelje koje je Društvo ostvarilo u prošloj godini. John Gašparac iz revizorske kuće PricewaterhouseCoopers pročitao je pozitivno mišljenje revizora o poslovanju Društva u 2011. godini. Izvješće Nadzornog odbora za 2011. godinu, u ime Nadzornog odbora, prezentirao je Zvonimir Jelić.

Glasanje

Na Skupštini je donesena odluka da će se dioničarima Društva isplatiti redovna dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredna dividenda od 150 kuna po dionici, odnosno ukupno 170 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2001., 2002. i dijela zadržane dobiti iz 2003.

 

Dividenda će se isplatiti svim dioničarima Društva koji sedmog dana prije skupštine na kojoj se ova odluka donosi (tj. 29. svibnja 2012.g.) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva, zavisno o platnoj sposobnosti Društva, a najkasnije do 05. srpnja 2012.g. sukladno čl. 223. Zakona o trgovačkim društvima. Dobitak Društva za financijsku godinu 2011. u iznosu od 27.976.482,87 kn rasporedit će se u zadržanu dobit. Dana je razrješnica Gordani Kovačević, direktorici Društva, kao i predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Društva kako su vodili Društvo u 2011. godini. Donesena je odluka o izmjeni i dopuni Statuta; u članku 3. na kraju dodaje se djelatnost koja glasi: „*izrada investicijske i tehnološke dokumentacije iz područja upravljanja informacijsko komunikacijskim tehnologijama.“ Istekom mandata članovima Nadzornog odbora Klasu Rolandu Nordgrenu i Cariti Annetti Jönsson, ponovno su izabrani na iste funkcije na mandat od četiri godine.

 

Skupština je odlučila da se za revizora Društva u 2012. godini ponovno imenuje PricewaterhouseCoopers d.o.o., Zagreb.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle