Odlične vijesti s tržišta Zajednice Neovisnih Država 
Ericsson Nikola Tesla ugovorio novu mobilnu mrežu i mrežu za isporuku sadržaja za Rostelekom

Rostelekom, vodeći ruski pružatelj telekomunikacijskih usluga, koji je ujedno i dugogodišnji partner kompanije Ericsson Nikola Tesla, sastavnog dijela Ericssona, odabrao je nedavno ovu hrvatsku kompaniju za proširenje djelatnosti na nove pokretne mreže najsuvremenije tehnologije te za dobavljača mreže za isporuku različitih sadržaja korisnicima. S takvom novom pokretnom mrežom Rostelekom postaje konvergentni operator koji pokriva najveće područje s najvećim brojem korisnika u Rusiji. Time će ovaj operator ostvariti jedinstvenu tržišnu poziciju s obzirom da će svojim korisnicima pružiti cijelu paletu konvergentnih usluga na području informacija i telekomunikacija u pokretnim i nepokretnim mrežama diljem Ruske Federacije.

 

Nova Rostelekomova mreža, koja se temelji na Ericssonovoj opremi, obuhvatit će više od 60% od ukupno 143 milijuna stanovnika Rusije uključujući i najveće ruske gradove - Moskvu, Sankt Peterburg, Novosibirsk, Ekaterinburg i druge.

 

Ericsson Nikola Tesla će, kao sastavni dio Ericssonove grupe, za potrebe nove Rostelekomove mreže isporučiti opremu za 2G i 3G generacije mobilnih mreža uključujući višestandardne radio bazne stanice tipa RBS 6000, mreže namijenjene komutaciji kanala i paketa kao i arhitekturu za novu generaciju paketske jezgrene mreže (Evolved Packet Core) i sustave za podršku u radu (OSS).

 

Višestandardne radio bazne stanice RBS 6000, koje podržavaju tehnologije GSM/EDGE, WCDMA/HSPA i LTE, omogućavaju cjenovno isplativu implementaciju za sljedeću generaciju brzih, pokretnih širokopojasnih, video i web-aplikacijskih usluga i istovremeno pretplatnicima pružaju vrhunski doživljaj.

 

Sukladno potpisanim ugovorima, implementacija višestandardnih radio baznih stanica RBS6000 je već počela, a očekuje se da će do kraja godine nova oprema biti ugrađena na više od 4000 lokacija diljem Ruske Federacije.

 

Kako bi i nadalje jačao svoje jedinstveno mjesto na tržištu, Rostelekom je započeo implementaciju rješenja koja se temelje na Ericssonovoj mreži za isporuku medijskog sadržaja (MDN). Pritom će Ericsson Nikola Tesla isporučiti opremu čija je osnova najnovija generacija platformi za programsku podršku i opremu namijenjenu isporuci sadržaja kako u pokretnim, tako i u nepokretnim mrežama.

 

Ivan Zima, potpredsjednik i tehnički direktor Rostelekoma u svojoj izjavi povodom ugovora je rekao: “Nova mreža će nam omogućiti da svojim korisnicima ponudimo punu paletu konvergentnih telekom usluga u mobilnim i fiksnim mrežama širom zemlje. Nadamo se da će naš odgovor na zahtjev korisnika za povezivanjem i pristupom mobilnim uslugama pozitivno utjecati na još veći broj ljudi koji će osjetiti sve prednosti koje ova povezanost donosi. ”

 

Govoreći o ovim ugovorima, treba napomenuti da se radi o najvećem poslu koji je kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala u posljednjih nekoliko godina.

 

Potpisane ugovore komentirala je predsjednica Ericssona Nikole Tesle, mr.sc. Gordana Kovačević: „Najnoviji ugovori imaju veliki značaj za našu kompaniju i pokazuju kako kontinuirana prisutnost na tržištu i osluškivanje potreba kupca u kombinaciji s tehnološkim liderstvom i kompetentnim stručnim resursima, potrebnim za realizaciju ovako složenih projekata, daju rezultate. Ponosna sam da je Rostelekom, kompanija s vodećom pozicijom u više područja na ruskom tržištu, izabrala Ericsson Nikolu Teslu. Naši će stručnjaci uložiti sve potrebne dodatne napore kako bi u najkraćem mogućem roku kupcu isporučili najkvalitetniju opremu i rješenje. Ovi ugovori odličan su temelj za budući razvoj, a Rostelekomovim korisnicima jamče atraktivne medijske sadržaje, dosad neviđene u ovoj regiji.“

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Povezano