Ljetni kamp

Zbog neizvjesnih okolnosti i ograničenih mogućnosti okupljanja te svih drugih promijenjenih okolnosti života i rada izazvanih COVID-19 pandemijom, Ljetni kamp za 2020. godinu se otkazuje.

Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle je radionica namijenjena studentima završnih godina studija, primarno s fakulteta elektrotehnike i računarstva. Tijekom 5 tjedana, studenti rade u stvarnom poslovnom/industrijskom okruženju na rješavanju problema koji su svakodnevnica njihovih starijih kolega - inženjera zaposlenih u Ericssonu Nikoli Tesli.

Od studenata očekujemo da uz pomoć mentora, kroz timski rad i u predviđenom vremenu, riješe zadani problem. Zadani problemi vezani su za izradu prototipa rješenja koja se kasnije prezentiraju kupcima, ugrađuju u proizvode, služe kao temelj za daljnja istraživanja, a često služe i kao alati za internu upotrebu koji trebaju zaposlenicima kompanije omogućiti brži i bolji rad uz veću kvalitetu. Projektna organizacija planira i nadzire provođenje aktivnosti rada na projektima, a studenti popunjavaju tjedne ankete kroz koje pratimo njihovo zadovoljstvo i motivaciju, kao temelj za unaprjeđenje programa Ljetnog kampa. U posljednjih nekoliko godina/projekti postaju sve više multidisciplinarni, pa se prijavljuju i studenti drugih struka i područja.

Povijest

Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle osnovan je 2001. godine kao zajednički projekt i rezultat dugogodišnje plodne suradnje kompanije Ericsson Nikola Tesla s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom godina, konstantno unaprjeđujemo Ljetni kamp te ga prilagođavamo potrebama kompanije i sudionika. Od 2008. kompanija neprekidno surađuje i s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, a potom, sudjelovanjem stranih studenata i mentora, Ljetni kamp postaje internacionalni ljetni kamp. Popis institucija proširuje s kojima surađujemo stalno se proširuje, a koji osim hrvatskih (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) uključuje i sveučilišta  susjednih zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Crna Gora,…). Kroz sve godine postojanja, Ljetni kamp su pohađale na stotine najboljih studenata koji su uz podršku mentora iz kompanije i institucija s kojima Ericsson Nikola Tesla surađuje uspješno realizirali na stotine projekata.

O kvaliteti samog projekta i rada sa studentima, potencijalnim zaposlenicima kompanije, svjedoči i nagrada Zlatni indeks za projekt Ljetnog kampa za najbolji imidž prema percepciji studenata. Također, Ericssonu Nikoli Tesli, kao kompaniji s najviše osvojenih nagrada Zlatni indeks, dodijeljen je i Grand Prix za velike kompanije. Kompanija je osvojila Zlatni indeks nekoliko godina za redom, a značaj je tim veći što su odluku donijeli sami studenti, tj. povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu udruge eSTUDENT.

Prednosti za studente, kompaniju i društvo u cjelini

Sudjelovanjem na Ljetnom kampu studenti stječu iskustvo rada u stvarnom industrijskom okruženju, proširuju znanja (tehnička, kao i ne-tehnička, timski rad, vještine usmene prezentacije ,..), stječu nova poznanstva te vrijedno radno iskustvo koje mogu navesti u svom životopisu. Dodatno, studentima zagrebačkog sveučilišta sudjelovanje u kampu donosi 7 ECTS bodova. Rad u kampu mnogim studentima poslužio je kao osnova za pisanje radova koji su nagrađivani na različitim natječajima i razinama (npr. Rektorova nagrada) te za izradu završnih i diplomskih radova.
Istodobno, institucije s kojima surađujemo, kroz ovu aktivnost održavaju i unaprjeđuju suradnju s industrijom te dižu kvalitetu svog konačnog proizvoda – kvalitetnog i kompetentnog inženjera.
Ericsson Nikola Tesla kroz kamp privlači nove talente, najbolje studente generacije, rješava neka od aktualnih pitanja i problema iz svakodnevnog rada kompanije te ostvaruje vrijedne prototipe koje koristi za ispitivanje tehnologija te prezentaciju potencijalnim kupcima.

Kako se prijaviti?

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u proljeće svake godine (uobičajeno u travnju) putem institucija s kojima surađuje raspisuje natječaj kojim poziva studente da se prijave na Ljetni kamp.  U natječajima su detaljno opisani uvjeti i postupak prijave.

Pratite nas i dalje - prijavite se 2021. kada ćemo objaviti novi natječaj.

 Prošli natječaj

Ljetna radionica za studente „Summer Camp 2019“
  Na vrh stranice