Povijest kompanije


Povijest kompanije

Osnutak

Tvornica telefonskih uređaja "Nikola Tesla" osnovana je 31.10. 1949. godine. Od toga dana "Servisno poduzeće za montažu i održavanje telegrafskih i telefonskih uređaja", koje se uglavnom bavilo popravkom opreme, počinje djelovati kao proizvodno poduzeće.

Pretvorba i privatizacija

Aktivnosti na pretvorbi i privatizaciji u "Tesli" su trajale od 1992. do 1995. godine. U ožujku 1995. Hrvatski fond za privatizaciju i Ericsson potpisali su ugovor o prodaji 49,07% dionica "Tesle".

Razvoj proizvoda

Stalne tehnološke promjene u području telekomunikacija išle su usporedo s razvojem novih proizvoda, od "korak po korak" centrala, crossbar i digitalnih sustava do "proizvodnje znanja".

Čelni ljudi kompanije

Donosimo slike i kratke podatke o direktorima kompanije koji su također sudjelovali u stvaranju onoga što Ericsson Nikola Tesla danas jest: vodeći hrvatski isporučitelj informacijskih i komunikacijskih rješenja.

Zgrade pričaju povijest

Iz prostora u Palmotićevoj ulici 82, neprikladnog za razvoj industrije većih razmjera, proizvodnja je postepeno preseljena na novu lokaciju u Krapinskoj 45.
  Na vrh stranice