Privatnost


Privatnost

Pravila o zaštiti privatnosti na Internet stranicama Dioničkoga društva Ericsson Nikola Tesla

Ericsson Nikola Tesla d.d. je dioničko društvo povezano s Grupom Ericsson. Ericsson i ETK su jedini vlasnici informacija objavljenih na Internet mjestu (web site) kompanije Ericsson Nikola Tesla. Kompanija prodaje, dijeli i prosljeđuje te informacije drugima isključivo u skladu s Pravilima koja slijede. Ericsson može prikupljati informacije o korisniku na nekoliko mjesta unutar ETK Internet prostora, a kompanija također može prenijeti prikupljene informacije bilo kojoj relevantnoj jedinici unutar Ericssona i locirati ih bilo gdje u svijetu.


Općeniti upiti
 
Ako se korisnik obrati korporaciji Ericsson ili ETK-u s općenitim upitom, korisnik treba dati osobne podatke za kontakt. ETK i Ericsson će koristiti osobne podatke kako bi odgovorili na upit i dalje vodili korespondenciju. Informacije se također koriste za prikupljanje statističkih podataka u obrađivanju odgovora, a podaci se obrađuju skupno, tako da se nijedno osobno ime ili drugi osobni podatak ne zadržava. Prikupljeni osobni podaci ne koriste se ni u koju drugu svrhu.

Mrežni kolačići
 
Kolačići su male tekstualne datoteke koje Internet poslužitelj prenosi računalu korisnika, odnosno, posjetitelja ili pretraživač za dodatnu funkcionalnost ili za praćenje korištenja određenih internetskih stranica. Kako bi procijenila djelotvornost svoje prisutnosti na Internetu, kompanija može koristiti kolačiće za utvrđivanje staze korisnika na kompanijinim internetskim stranicama i za identificiranje korisnika koji ponovno dolaze na kompanijine internetske stranice. Ericsson Nikola Tesla i Ericsson ne koriste kolačiće za prikupljanje osobnih podataka, kao što su osobna imena ili e-mail adrese.
 
Kolačići se mogu sačuvati na računalu korisnika, ali kolačići koji se pridjeljuju pojedinoj sesiji sačuvani su samo na pretraživaču i nestaju kada se pretraživač zatvori. Na svojim internetskim stranicama mi koristimo kolačiće sačuvane na računalu korisnika i zato oni ostaju nakon što je pretraživač zatvoren. Takvi kolačići utvrđuju stazu korisnika na internetskim stranicama i također identificiraju korisnike koji se vraćaju u isti Internet prostor. Niti kolačiće  pridijeljene pojedinoj sesiji ne koristimo  za prikupljanje osobnih podataka kao što su imena ili e-mail adrese.
 
Vi odlučujete kako ćete koristiti kolačiće, podešavanjem postavke na vašem pregledniku. Ako onemogućite ili izbrišete sve kolačiće, nećete imati pristup svim funkcijama na licu mjesta. Najpopularniji preglednici omogućuju vam odbijanje svih kolačića,  prihvaćanje samo onih s pouzdanih mjesta ili prihvaćanje kolačića s web stranice koje koristite u bilo kojem trenutku. U većini preglednika, možete pronaći ove postavke pod "Options" ili "Postavke" ili pod simbolom ključa.

Prijava na primanje tiskovina
 
Želi li korisnik primati kompanijske tiskovine poput “Komunikacija”, neka pošalje e-mail na etk.company@ericsson.com.
 
Kako se odjaviti
 
Korisnici mogu otkazati primanje u bilo koje vrijeme slanjem maila na istu adresu.

Narudžbe, ankete i natjecanja
 
Korporacija zahtijeva informacije od korisnika na obrascu na kojemu korisnik mora dati informacije za kontakt (kao što su ime i adresa za dostavu) te ponekad financijske informacije (broj kreditne kartice i datum kad ističe njezin rok važenja). Te se informacije koriste za fakturiranje i za ispunjavanje kupčevih narudžbi. Ako ima problema u obradi neke narudžbe, ove kontakt informacije se koriste za kontaktiranje s korisnikom.
 
Povremeno se na korporacijskim Internet stranicama korisnici pozivaju na sudjelovanje u raznim anketama ili natjecanjima. Sudjelovanje u ovim anketama ili natjecanjima je potpuno dragovoljno i korisnik zato može izabrati želi li dati ove informacije ili ne želi. Zatražene informacije mogu uključiti informacije za kontakt (kao što su ime i adresa), te demografske informacije (kao što su spol, dob, stupanj obrazovanja). Informacije pribavljene anketom biti će korištene u svrhe praćenja ili unaprjeđivanja korištenja i zadovoljstva korisnika s korporacijskim Internet stranicama. Kod natjecanja kontakt informacije koristit će se za registriranje sudionika, objavu pobjednika, dodjeljivanje nagrada i sl.

Usluge trećih osoba
 
Ericsson se može povezati s drugima radi davanja posebnih usluga. Kada korisnik zatraži takve usluge, korporacija će davati imena ili druge kontakt informacije o korisniku potrebne trećoj strani kako bi ona krajnjem korisniku mogla osigurati tražene usluge.
 
Trećim osobama nije dopušteno koristiti bilo koju prikupljenu osobnu informaciju za bilo što drugo osim u svrhe osiguranja tih usluga. Ericsson ne dijeli prikupljene demografske informacije s našim partnerima i oglašivačima.

Posebne mreže
 
Posebne mreže omogućavaju kupcu posebne sadržaje i funkcije. Kako bi na odgovarajući način ispunio obvezu prema glavnim kupcima, Ericsson se mora zajednički dogovoriti koje osoblje smije pristupiti posebnom sadržaju posebnih mreža i o korištenju posebnih funkcija vanjske mreže. Ericsson koristi kolačiće zajedno s dodatnim sigurnosnim mehanizmima kako bi identificirao i pratio registrirane korisnike koji ulaze na vanjsku mrežu ili druge ograničene pristupe dijelovima Ericssonovih Internet stranica i njenih odnosnih domena.

Povezivanje s drugim Internet mjestima
 
Internet stranice ETK mogu sadržavati adrese drugih Internet mjesta. ETK nije odgovoran za praksu i pravila o zaštiti privatnosti drugih Internet mjesta. Upozoravamo naše korisnike da prilikom napuštanja ETK Internet stranica pročitaju izjave o privatnosti na svakom drugom Internet mjestu na koje ulaze, a koji prikuplja osobne podatke za identifikaciju. Napominjemo da se te izjave o privatnosti primjenjuju samo na informacije koje su objavljene na pripadajućim Internet stranicama.

Promjene Pravila o zaštiti privatnosti na ETK Internet stranicama
 
ETK može s vremena na vrijeme napraviti promjene svojih Pravila o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama. Zato predlažemo da korisnici ovog Internet mjesta povremeno ponovno pogledaju ova Pravila.

Ako imate pitanja ili pritužbi vezanih uz postupanje s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte službenika za zaštitu osobnih podataka; bilo poštom na adresu: Službenik za zaštitu osobnih podataka u Ericssonu Nikoli Tesli,  Krapinska 45, 10000 Zagreb ili e-mailom na adresu  sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@ericsson.com.

Kako kontaktirati ETK o ovim Pravilima
 
Vaše mišljenje o našim uslugama i Pravilima nam je važno. Ukoliko imate bilo kakva pitanje ili pritužbe na ova pravila, ili nam jednostavno želite reći što mislite o našim proizvodima i uslugama, možete nas kontaktirati e-mailom ili telefonom. Svaka povratna informacija je dobrodošla.

Informacije o obradi osobnih podataka
 
U skladu s člancima 13. i 14. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. (popularno: „GDPR“), želimo Vam pružiti osnovne informacije o obradi Vaših osobnih podataka od strane ETK. Ovisno o tome jeste li ste kandidat za posao u ETK ili iz nekog drugog razloga obrađujemo Vaše osobne podatke, putem poveznica u nastavku možete pronaći odgovarajuću vrstu Informacija o obradi osobnih podataka.

  Na vrh stranice