Novo iz ŠPUDa!

16. – 28. studenoga 2016.

ŠPUD – Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, nekada Škola primijenjene umjetnosti, a još prije Obrtna škola, ustanova je koja već 134 godine obrazuje adolescente u području umjetnosti, primijenjene umjetnosti i dizajna. Danas ŠPUD radi kao srednja umjetnička škola sa četverogodišnjim nastavnim programom kroz devet različitih odjela.

Ispred ŠPUDa

Zadnjih godina ŠPUD je sve prisutniji u javnosti kroz brojne projekte, natječaje i izložbe. Okružje "škole" polako nestaje i zamjenjuje ga okružje ateljea/biroa/ studija, okružje aktivnog sudjelovanja u umjetničkom životu grada, okružje u kojem je stvarno moguće doživjeti ugodu i smisao umjetničkog stvaralaštva.
 
Radovi kojima se predstavljaju u kompanijskoj galeriji tek su dio radova nastalih u protekloj godini na pet od devet školskih odjela, a obuhvaćaju i projekt "Primijenjena u Močvari" (suradnja UBU, URK i ŠPUD), natječaj za oblikovanje nagrade "Ponos Hrvatske" (prema kojem je nagrada izvedena), prijedlog zagrebačkog suvenira s Odjela tekstila koji je ove godine na Ambienti okrunjen nagradom "Design plus", te "Barku" Ivane Zvone koja je osvojila prvu nagradu IDIVA 2016.
  Na vrh stranice