Ericsson Nikola Tesla Summer Camp

 

Ericsson Nikola Tesla Summer Camp je ljetna radionica za studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskih studija koji posjeduju znanja i vještine razvoja softvera i žele ih primijeniti rješavajući izazove suvremene industrije i društva uz pomoć najsuvremenijih tehnologija poput AI, XR, Big Data i drugih.
U izvođenju radionice stavljamo veliki naglasak na ispitivanje novih tehnologija, metoda i alata te njegujemo akademsko-istraživački duh, a kroz različite aktivnosti sudionicima želimo pružiti cjelovito poslovno iskustvo.

Sudjelovanje na Summer Campu honorira se novčano, podrazumijeva pet tjedana rada u multidisciplinarnim timovima na suvremenim tehnologijama na raznovrsnim projektima na kompanijskim lokacijama u Zagrebu, Splitu i Osijeku.  

Sudjelovanje u Summer Campu mnogim je studentima poslužilo kao osnova za pisanje radova koji su nagrađivani na različitim natječajima i razinama (npr. Rektorova nagrada) te za izradu završnih i diplomskih radova.

Rezultati odabranih projekata sa Summer Campa često se u obliku radova prijavljuju na natjecanje za godišnje nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla, a najbolji se pripremaju i za objavu na stručnim i znanstvenim skupovima.

Nakon završetka ove ljetne radionice postoji mogućnost produljenja angažmana i daljnjeg rada u kompaniji u području od interesa.

Što studenti mogu očekivati u Ericsson Nikola Tesla Summer Campu?
 

Sudjelovanjem u Ericsson Nikola Tesla Summer Campu, u kojem je do sada u više od dva desetljeća sudjelovalo gotovo tisuću studenata, studenti:

  • stječu iskustvo rada u stvarnom industrijskom okruženju te dobivaju priliku korištenjem najsuvremenije tehnologije odgovoriti na suvremene izazove s kojima se suočavaju industrija i društvo
  • radom na inovativnim projektima proširuju tehnička znanja i stječu reference u korištenju suvremenih tehnologija obogaćujući time svoj životopis
  • prisustvuju različitim organiziranim radionicama koje ih pripremaju za zaposlenje i buduću karijeru te dobivaju brzu povratnu informaciju i savjete mentora iz industrije te uvid u moguće karijerne prilike
  • rade isključivo na projektima iz vlastitog područja interesa (koje se iskazuje u prijavi)
  • stječu nova poznanstva u međunarodnom okruženju i povezuju se s drugim studentima, mentorima i iskusnim stručnjacima iz industrije
  • pokazuju ambiciju i želju za usvajanjem novih znanja i vještina na konkretnim projektima
  • pripremaju se za lakšu integraciju u svijet rada
  • razvijaju i ne-tehnička znanja i vještine poput  komunikacijskih vještina, vještina upravljanja projektima, metodologije rješavanja problema, timskog rada, upravljanja vremenom, kreativnosti i inovativnosti
  • prezentiraju svoje projekte široj publici, sudjeluju na završnoj svečanosti te dobivaju potvrdu o sudjelovanju
  • daju svoj doprinos unaprjeđenju  ovog programa putem tjednih anketa kojima pratimo njihovo zadovoljstvo i motivaciju


Što očekujemo od studenata?

Od studenata očekujemo motivaciju da uz pomoć mentora, kroz timski rad i u predviđenom vremenu, pronađu odgovor (ili odgovore) na zadani izazov gdje rezultat nije unaprijed predodređen, da kao budući inženjeri kontinuirano u timu rade, prezentiraju status i predložene odgovore na eventualne izazove, izrade odgovarajući softver, dokumentaciju i tehničko izvješće na engleskom jeziku te prezentiraju svoj rad na završnom danu i u diskusiji s kolegama i stručnjacima iz industrije.


Tradicija, kvaliteta, značaj i brand  Ericsson Nikola Tesla Summer Campa

Summer Camp Ericssona Nikole Tesle osnovan je 2001. godine kao zajednički projekt i rezultat dugogodišnje uspješne suradnje između kompanije Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Bio je prva radionica u Hrvatskoj u kojoj su studenti dobili priliku za stjecanje iskustva rada u ICT industriji radeći na raznovrsnim kompanijskim projektima. S tradicijom dužom od dva desetljeća uz kontinuirani rast i razvoj, Ericsson Nikola Tesla Summer Camp postao je prepoznatljiv brand utemeljen na sinergiji industrije i akademske zajednice koja je jedan od preduvjeta za održivi razvoj društva u cjelini.

Suradnjom s akademskim ustanovama kroz ovaj projekt doprinosimo podizanju kvalitete obrazovanja te time i podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Obrazovne institucije s kojima surađujemo, kroz ovu aktivnost održavaju i unaprjeđuju suradnju s industrijom te podižu kvalitetu svog nastavnog procesa, što doprinosi formiranju kvalitetnih i kompetentnih ICT stručnjaka.

O kvaliteti samog projekta svjedoče i relevantne nagrade poput Zlatnog indeksa koji je kompanija osvojila nekoliko godina za redom, a čiji je značaj tim veći što su odluku donijeli sami studenti, tj. povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu udruge eSTUDENT. Ericssonu Nikoli Tesli je, kao kompaniji s najviše osvojenih nagrada Zlatni indeks, također dodijeljen i Grand Prix za velike kompanije. Iznimno nam je drago da smo na taj način prepoznati te da to priznanje dolazi izravno od studenata, naših potencijalnih zaposlenika koji će s nama raditi na boljoj budućnosti. 

Više o SummerCampu možete pogledati i u videu:

Komentar Predsjednice kompanije na Summer Camp 2023

 

Kako se prijaviti?

Ericsson Nikola Tesla putem institucija s kojima surađuje u proljeće svake godine raspisuje natječaj kojim poziva studente da se prijave na Ericsson Nikola Tesla  Summer Camp. U natječaju su detaljno opisani uvjeti i postupak prijave.
Za sudjelovanje ove godine prijave smo primali do 12. svibnja 2024., a svi prijavljeni će dobiti povratne informacije po završetku selekcijskog postupka.
 


  Na vrh stranice