Ericsson Nikola Tesla Summer Camp


Ericsson Nikola Tesla Summer Camp namijenjen je studentima koji žele primijeniti svoje znanje i steći nova iskustva radeći na izazovima s kojima se suočava suvremena industrija. Tijekom pet tjedana na kompanijskim lokacijama u Zagrebu, Splitu i Osijeku, studenti rade na projektima koji rješavaju različite izazove uz pomoć suvremene tehnologije.

Što studenti mogu očekivati u Ericsson Nikola Tesla Summer Campu? 

Sudjelovanjem u Ericsson Nikola Tesla Summer Campu studenti, uz pomoć vrhunskih mentora, stječu iskustvo plaćenog rada u stvarnom industrijskom okruženju, proširuju znanja (tehnička, kao i ne-tehnička, timski rad, prezentacijske vještine...), stječu nova poznanstva te vrijedno iskustvo.  Motiviranim studentima omogućavamo rješavanje aktualnih izazova, pomažemo im u nalaženju odgovora na pitanja koja se tiču suvremene tehnologije i njezine primjene, nudimo  iskustvo rada sa suvremenim tehnologijama čime sudionike pripremamo za lakšu integraciju u svijet rada. 

Rad u kampu mnogim je studentima poslužio kao osnova za pisanje radova koji su nagrađivani na različitim natječajima i razinama (npr. Rektorova nagrada) te za izradu završnih i diplomskih radova. 
Odabrani radovi sa Summer Campa bit će uključeni u natjecanje za godišnje nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Najbolji radovi bit će pripremljeni i za objavu na stručnim i znanstvenim skupovima.  
Kompanijska projektna organizacija planira i nadzire provođenje aktivnosti rada na projektima, a zadovoljstvo i motivaciju studenata pratimo putem tjednih anketa koje su nam temelj za unaprjeđenje ovog programa.
U posljednjih nekoliko godina projekti su uglavnom multidisciplinarni pa svi zainteresirani za izazove mogu doprinijeti rješavanju problema.

Što očekujemo od studenata?


Od studenata očekujemo da uz pomoć mentora, kroz timski rad i u predviđenom vremenu, pronađu odgovor na zadani izazov, izrade softver, dokumentaciju i tehničko izvješće na engleskom jeziku te prezentiraju svoj rad na završnom danu.
Ovogodišnja tema je Digitalna transformacija u akciji: Kako podaci mijenjaju naš svijet. Iskoristite priliku za otkrivanje novih vrijednosti u digitalnom svijetu u kojem su podaci ključni – prikupite, analizirajte, modelirajte, pronađite nove vrijednosti i prikažite vrijednost podataka na siguran i svrsishodan način.

Kako se prijaviti?


Ericsson Nikola Tesla putem institucija s kojima surađuje u proljeće svake godine raspisuje natječaj kojim poziva studente da se prijave na Ericsson Nikola Tesla  Summer Camp.  U natječaju su detaljno opisani uvjeti i postupak prijave. Ove godine se možete prijaviti do 4. svibnja.

PRIJAVI SE

 

Zašto Ericsson Nikola Tesla Summer Camp?

Od svojih početaka, Ericsson Nikola Tesla Summer Camp je odličan primjer sinergije industrije i akademske zajednice koja je jedan od preduvjeta za održivi razvoj društva u cjelini. Suradnjom s akademskim ustanovama kroz ovaj projekt doprinosimo podizanju kvalitete obrazovanja te time i podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.
Obrazovne institucije s kojima surađujemo, kroz ovu aktivnost održavaju i unaprjeđuju suradnju s industrijom te dižu kvalitetu svog nastavnog procesa, što doprinosi formiranju kvalitetnih i kompetentnih inženjera. 

Kako smo počeli i kako smo se razvijali?


Summer Camp Ericssona Nikole Tesle osnovan je 2001. godine kao zajednički projekt i rezultat dugogodišnje uspješne suradnje između kompanije Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom godina, konstantno unaprjeđujemo Summer Camp te ga prilagođavamo potrebama kompanije i sudionika. Od 2008. kompanija surađuje i s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Suradnja sa sveučilištima je tijekom godina postala međunarodna pa, je tako sudjelovanjem stranih studenata i mentora, Summer Camp postao internacionalni. Popis institucija s kojima surađujemo stalno se proširuje te osim hrvatskih u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu, Pulu i Osijeku uključuje i sveučilišta susjednih zemalja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Crnoj Gori,… - Od začetka, Summer Camp je pohađalo  gotovo 900 najboljih studenata koji su uz podršku mentora iz kompanije i institucija s kojima Ericsson Nikola Tesla surađuje uspješno realizirali stotine projekata.

Priznanja

O kvaliteti samog projekta svjedoči i nagrada Zlatni indeks za najbolji imidž projekta prema percepciji studenata. Također, Ericssonu Nikoli Tesli, kao kompaniji s najviše osvojenih nagrada Zlatni indeks, dodijeljen je i Grand Prix za velike kompanije. Kompanija je osvojila Zlatni indeks nekoliko godina za redom, a značaj je tim veći što su odluku donijeli sami studenti, tj. povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu udruge eSTUDENT. Iznimno nam je drago da smo na taj način prepoznati te da to priznanje dolazi izravno od studenata, naših potencijalnih zaposlenika koji će s nama raditi na boljoj budućnosti.  


  Na vrh stranice