Summer Camp

Summer Camp Ericssona Nikole Tesle namijenjen je studentima koji žele primijeniti svoje znanje i steći nova iskustva radeći na izazovima s kojima se suočava suvremena industrija. Tijekom 5 tjedana, studenti rade u industrijskom okruženju na projektu koji rješava neki od tehnoloških izazova.

Od studenata očekujemo da uz pomoć mentora, kroz timski rad i u predviđenom vremenu, pronađu  odgovor na izazov i  oblikuju osnovni tehnološki prototip rješenja. Projektna organizacija planira i nadzire provođenje aktivnosti rada na projektima, a zadovoljstvo i motivaciju studenata kao temelj za unaprjeđenje programa Ljetnog kampa pratimo putem tjednih anketa,. U posljednjih nekoliko godina projekti su uglavnom multidisciplinarni pa svi zainteresirani koji osjećaju izazov mogu doprinijeti rješavanju problema.

Povijest

Summer Camp Ericssona Nikole Tesle osnovan je 2001. godine kao zajednički projekt i rezultat dugogodišnje plodne suradnje kompanije Ericsson Nikola Tesla s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom godina, konstantno unaprjeđujemo Summer Camp te ga prilagođavamo potrebama kompanije i sudionika. Od 2008. kompanija surađuje i s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Suradnja sa sveučilištima je tijekom godina postala međunarodna pa, je tako sudjelovanjem stranih studenata i mentora, Summer Camp postao internacionalni. Popis institucija s kojima surađujemo stalno se proširuje te osim hrvatskih (Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin, Pula i Osijek) uključuje i sveučilišta susjednih zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Crna Gora,…). - Od začetka, Summer Camp je pohađalo više od 800 najboljih studenata koji su uz podršku mentora iz kompanije i institucija s kojima Ericsson Nikola Tesla surađuje uspješno realizirali stotine projekata.

O kvaliteti samog projekta i rada sa studentima, potencijalnim zaposlenicima kompanije, svjedoči i nagrada Zlatni indeks za projekt Ljetnog kampa za najbolji imidž prema percepciji studenata. Također, Ericssonu Nikoli Tesli, kao kompaniji s najviše osvojenih nagrada Zlatni indeks, dodijeljen je i Grand Prix za velike kompanije. Kompanija je osvojila Zlatni indeks nekoliko godina za redom, a značaj je tim veći što su odluku donijeli sami studenti, tj. povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu udruge eSTUDENT.

Prednosti za studente, kompaniju i društvo u cjelini

Sudjelovanjem u Ljetnom kampu studenti stječu iskustvo rada u stvarnom industrijskom okruženju, proširuju znanja (tehnička, kao i ne-tehnička, timski rad, prezentacijske vještine..), stječu nova poznanstva te vrijedno radno iskustvo koje im je dobra referenca u životopisu. Dodatno, studentima zagrebačkog sveučilišta sudjelovanje u kampu donosi 7 ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti. Rad u kampu mnogim studentima poslužio je kao osnova za pisanje radova koji su nagrađivani na različitim natječajima i razinama (npr. Rektorova nagrada) te za izradu završnih i diplomskih radova.
Istodobno, obrazovne institucije s kojima surađujemo, kroz ovu aktivnost održavaju i unaprjeđuju suradnju s industrijom te dižu kvalitetu svog nastavnog procesa što doprinosi stvaranju kvalitetnih i kompetentnih inženjera.
Ericsson Nikola Tesla kroz kamp privlači nove talente, najbolje studente generacije, rješava neka od aktualnih tehnoloških pitanja, omogućava studentima da dobiju iskustvo rada sa suvremenim tehnologijama te da se pripreme za lakšu integraciju u svijet rada. Suradnjom s akademskim ustanovama kroz ovaj projekt doprinosimo podizanju kvalitete obrazovanja te time i podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.te ostvaruje vrijedne prototipe koje koristi za ispitivanje tehnologija te prezentaciju potencijalnim kupcima.

Kako se prijaviti?

Ericsson Nikola Tesla putem institucija s kojima surađuje u proljeće svake godine (obično u travnju) raspisuje natječaj kojim poziva studente da se prijave na Summer Camp.  U natječajima su detaljno opisani uvjeti i postupak prijave. Prijave traju zaključno s 27. svibnja.

 


  Na vrh stranice