Jasenka Vukelić - Onaj jedan koji je izišao

14. veljače – 6. ožujka 2018.

IzložakSlike Jasenke Vukelić koje pružaju pogled na “prvi svijet” onog jednog koji je iz raja izašao. U tom svijetu “bez boje”, na njenim crno-bijelim slikama u kombiniranoj tehnici akrilika na platnu i kolaža nastalih isključivo od Jasenkinih fotografija džungle, savane i plemenske djece Afrike ili Amazone, ona povezuje i miješa ljude, životinje, insekte i bilje, kako bi naglasila jedinstvo stvorenog duha i materije.

Ovo je deveta samostalna izložba ove umjetnice koja je počela izlagati 2002. godine i od tada izlagala na mnogobrojnim zajedničkim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Na Olimpijadi vizualnih umjetnosti (ARTIADE 2004.) u Ateni, koja je tekla paralelno s Olimpijskim sportskim igrama, svojim je radom "Ahavah - Ljubav" predstavljala našu državu kao Ambasador kulture Republike Hrvatske. Izabrana je na međunarodnom natječaju žiriranom od strane Goethe instituta u konkurenciji od četiri i pol tisuće svjetskih umjetnika. Od 2007. godine njen rad “U ime Abrahama” dio je fundusa Cesoria Contemporary Art Museum u Napulju. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.
  Na vrh stranice