Gordana Kovačević

Gordana KovačevićMr. sc. Gordana Kovačević predsjednica je kompanije Ericsson Nikola Tesla od 1. siječnja 2005.
 
Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a svoju profesionalnu karijeru započela je u tadašnjem poduzeću «Nikola Tesla» gdje je kao cijenjeni stručnjak, a kasnije i menadžer, vodila niz najsloženijih telekomunikacijskih projekata na domaćima i stranim tržištima te najveće linijske organizacije u kompaniji.
 
Dolaskom Ericssona u Hrvatsku 1995. godine, kada je kompanija postala dio korporacije Ericsson, postaje potpredsjednicom Ericssona Nikole Tesle te potpredsjednicom Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa. Istodobno je obavljala i funkciju direktorice Centra za komunikacijska rješenja i podršku prodaji. Tijekom posljednjih desetak godina bavila se strateškim menadžementom, restrukturiranjem kompanije i razvojem poslovanja. Na tom putu, inovativnost i originalan pristup bili su dio njenog osobnog doprinosa lokalnoj i globalnoj organizaciji što je prepoznato kroz Ericssonove centre uzvrsnosti koji su, kao njena ideja, najprije implementirani u Hrvatskoj, a nakon toga u cijeloj korporaciji. Na Sveučilištu Columbia završila je Graduate School of Business, program kojim se osposobljavaju najviše pozicionirani menadžeri u korporaciji Ericsson.
 
Osim rada u kompaniji Gordana Kovačević uključena je i u rad nekoliko uglednih institucija u zemlji. Tako je na prijedlog HGK imenovana njezinim predstavnikom u Sveučilišnom savjetu Sveučilišta u Zagrebu. Potpredsjednica je HGK za gospodarstvo. Predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović imenovao je G. Kovačević članicom Gospodarskog vijeća
 
Zahvaljujući odličnim rezultatima u suradnji s vodećim predstavnicima akademske zajednice, imenovana je:

  • predsjednicom Sveučilišnog savjeta Sveučilišta u Zagrebu od 2010. godine
  • članicom Savjeta Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu za razdoblje 2011. - 2013. godine
  • članicom Upravnog vijeća Ekonomskog instituta u Zagrebu za razdoblje 2010. - 2014. godine.
  • članicom Upravnog odbora Nacionalne Zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu od 2013. godine.

Također, od 2012. godine članica je Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiravanje.
Za svoj rad primila je brojne domaće i međunarodne nagrade i priznanja.
  Na vrh stranice