Novosti


Ericsson na CES-u: od ideja do globalnih ostvarenja

  Kategorije: Događanja


Na događanju Consumer Electronics Show 2016 (CES 2016) održanom u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja Ericsson je nizom primjera pokazao kako umreženo društvo pretvara velike ideje u globalna ostvarenja. Umreženo društvo predstavlja fundamentalnu promjenu paradigme za ljude, poslovanje i društvo. U ovoj promjeni stalno se otkrivaju novi resursi i novi oblici dodanih vrijednosti, a život i poslovanje se transformira.

Kako se niz industrija transformira na temelju mobilnosti, širokopojasnog pristupa i oblaka, naglasak je bio na centralizaciji mreža, horizontalnim programibilnim mrežnim platformama koje povezuju oblake iz svih industrija, stvarajući most za niz najrazličitijih uređaja i aplikacija.
Uz niz aktivnosti Ericssonovih ključnih ljudi u različitim obraćanjima i panelima, Ericssonovo izložbeno mjesto obilovalo je zanimljivostima za krajnje korisnike umreženog društva u kojem je povezanost početna točka za kreativne načine inoviranja, suradnje i društvenih aktivnosti, što je prikazano u šest područja:

Iskustva poput stvarnih
Danas možemo iskusiti vrhunsku vizualnu kvalitetu koja se doima poput stvarnosti

Autonomna vožnja
Jedno od ključnih područja transformacije automobilske industrije je autonomna vožnja, a u ovom segmentu je iznimno važno jednostavno i sigurno preuzimanje kontrole nad vozilom

Razumjeti 5G
5G omogućuje stvaranje logičnih dijelova (korištenjem softverski definiranog umrežavanja - Software Defined Networking i programibilnosti) mobilne mreže što služi za niz različitih potreba

Monetizacija IoT
Sve veći značaj povezanosti kod usluga dovodi do suradnje u vrijednosnom lancu ICT-a te razvoju ekosustava i novih poslovnih modela

Omogućavanje svega
Operatori sve više koriste horizontalna softverska rješenja, ekosustave oblaka, analitiku, stručne savjete za vertikalno povezivanje različitih gospodarskih grana te sigurnost i kontrolne mehanizme što im omogućuje da budu agilni

Najnoviji trendovi

Mobilna industrija pretvara tehnološki napredak u uzbudljive dobrobiti za korisnike kojih je sve više
Održan je i niz demonstracija rada u sljedećim područjima:

5G rovokopač
Nova generacija 5G mreža nudi nove mogućnosti u zahtjevnim situacijama vezanim uz upravljanje uređajima. Posjetitelji su, s izložbenog prostora, mogli upravljati rovokopačem smještenim u mjestu Plano u Texasu. Za ovu namjenu su koristili naglavni set za virtualnu stvarnost te su upravljali rovokopačem u stvarnom vremenu.

Autonomna vožnja
Potpuni ekosustav auta bez vozača uz pomoć 5G tehnologije nudi nove mogućnosti za osobna putovanja i prijevoz tereta. Ericssonova ponuda se kreće od centara za upravljanje prometom do omogućavanje potpune povezivosti na način da su svako prometno čvorište, svako vozilo i svako putovanje povezani.

Povezana voda

Ericssonova incijativa Technology For Good pomaže umreženom društvu zaštitom okoliša i pitke vode. Prikazana je Ericssonova aktivna uloga u razvoju senzora za kvalitetu vode koji koriste mobilnu mrežu za sigurno slanje podataka. Ovi podaci se koriste za učinkovito praćenje i zaštitu vitalnih vodnih resursa. U demonstraciji rada prikazano je i kako se uz pomoć LTE tehnologije može značajno uštedjeti energija što je iznimno važno za rad IoT senzora tamo gdje postoje zahtjevi za minimalnu potrošnju energije.
 
Izvještaji sa CES-a 2016

Ericsson pretvara odlične ideje u globalnu realnost
Internet stvari promijenit će tehnologiju i pristup tehnologiji
Ericsson kroz svoj novi mrežni softver podržao spajanje milijuna IoT konekcija po pristupnoj točki
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice