Novosti


Ericsson Nikola Tesla modernizira operativno-komunikacijske centre MUP-a

  Kategorije: Ugovori


Ericsson Nikola Tesla je Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske isporučio operativno-komunikacijsku opremu koja se temelji na Coordcom rješenju za pomoć u žurnim situacijama. Rješenje omogućuje integraciju primanja poziva te informacija iz drugih sustava, poput video kamera MUP-a te položaja patrola na terenu. Time će dežurni operativci moći lakše koordinirati i upravljati dojavama s terena, a vrijeme potrebno za analizu situacije te odluku o korištenju policijskih snaga u pojedinoj situaciji bit će svedeno na minimum.

Na predstavljanju moderniziranih OKC 
Tim povodom su u Operativno-komunikacijskom centru (OKC) Policijske uprave zagrebačke 5. listopada svečano pušteni u rad modernizirani OKC-i u Zagrebu, Splitu i Rijeci. U drugoj fazi bit će modernizirani i OKC-i Ravnateljstva policije i Policijske uprave osječko-baranjske. U skoroj budućnosti modernizacija će biti provedena i u drugim OKC-ima, a u sustav je planirano uključiti i video kamere trećih strana. Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova, obraćajući se okupljenima u prostoru te putem video linka drugim policijskim upravama, istaknuo je iznimnu važnost ove modernizacije kao preduvjeta bržem i učinkovitijem obavljanju složenih operativnih policijskih zadaća. Goran Burušić, načelnik Policijske uprave zagrebačke naglasio je da je ovo početak sustava lakšeg upravljanja u policiji čime će se razina sigurnosti podići na višu razinu. 
 
Press konferencija u OKCMr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u svom je obraćanju istaknula: “Projektom eOKC , Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pokazalo je da razumije potencijal informacijsko-komunikacijskih tehnologija u osiguranju moderne tehničko tehnološke podloge za realizaciju osnovne zadaće operativnog komunikacijskog centra policije, a to je da bude središnja služba policije i servis našim građanima uz pomoć suvremenih ICT tehnologija. Hrvatska danas dobiva najmoderniji sustav za uslugu građanima koji je otvoren za uvođenje novih naprednih rješenja, funkcionalnosti i usluga u budućnosti i koje će u punoj mjeri, s jedne strane pokazati sav potencijal nadležnih službi i dostupnih podataka, a s druge strane, suvremenih ICT tehnologija i umrežavanja.” 
 
Slijeva nadesno, Evelin Tonković, Gordana Kovačević i Goran BurušićU projekt je bila uključena i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – HAKOM. Dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a naglasio je važnost razvoja OKC-a korištenjem visokih tehnologija, a posebice je zadovoljan što je to bilo uz pomoć domaćih tvrtki. 
 
Zamjenik ministra Tonković najavio je i skoro puštanje u rad aplikacije za građane kojom će oni moći snimiti događaj koji ugrožava sigurnost i anonimno poslati na policijski sustav. Također je predstavljen i sustav e-policija kojim je za sada računalom i pisačem opremljeno 50 policijskih vozila u Zagrebu. Policajci imaju na raspolaganju i videokamere na odori te će snimati policijska postupanja, s ciljem doprinosa profesionalnosti i zakonitosti postupanja policije te zaštiti policajaca od neutemeljenih optužbi.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice