Novosti


Djevojke inovatorice u ICT industriji

  Kategorije: Događanja Obavijesti

Raznolikost je jedan od temeljnih principa na kojima gradimo našu kompaniju. Ona za nas predstavlja bogatstvo koje nam omogućuje da bolje razumijemo naše kupce i kreiramo inovativna rješenja za izazove s kojima se oni suočavaju. U sklopu kompanijskih aktivnosti koje doprinose većoj raznolikosti, ne samo u našoj kompaniji, nego u cijeloj ICT industriji, redovito obilježavamo i međunarodni Dan djevojaka u ICT industriji.

Ovogodišnje obilježavanje s jedne strane nastavlja naše iskustvo radionica Umreženog društva koje smo proteklih godina imali u IX. gimnaziji i I. Tehničkoj školi Tesla, a s druge strane daje poveznicu s Ericssonovim globalnim natjecanjem nazvanim Djevojke inovatorice. 

Učenice tri zagrebačke gimnazije - IX., XV. i XVI. su tako sudjelovale u radionici „Djevojke inovatorice“ koju su vodile zaposlenice i zaposlenici Ericssona Nikole Tesle. Cilj je ovih radionica bio potaknuti razvoj inovacijskih vještina učenica, zainteresirati ih za ICT područje te ih ohrabriti da u njemu nastave svoje daljnje obrazovanje i profesionalni put. Učenice su na radionici imale prilike bolje se upoznati s ICT tehnologijom i njezinim značajem za suvremeni život i poslovanje. Kroz praktičan rad u timovima prema Ericssonovom modelu inovacijske molekule dobile su priliku razraditi ideju koja rješava neki od izazova vezanih uz budućnost obrazovanja što je i ovogodišnja tema Ericssonovog globalnog natjecanja Girls Who Innovate. Natjecanje  je otvoreno do 25. svibnja, a više informacija o njemu kao i link za prijavu možete naći na internetskoj stranici korporacije Ericsson.

Osim spomenutoga, na ovogodišnji Dana djevojaka u ICT industriji, u, sklopu kompanijske suradnje s akademskim institucijama kroz koju također želimo utjecati na povećanje broja djevojaka u ICT industriji, naša je kolegica Ivana Stupar održala motivacijsko predavanje na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice