Novosti


Podrška jačanju integriteta i usklađenosti u poslovanju

  Kategorije: Događanja

Predstavnici Ericssona Nikole Tesle sudjelovali su na konferenciji “Jačanje integriteta i usklađenosti u poslovanju – ESG standardi kao instrument prevencije korupcije” u organizaciji Međunarodne trgovačke komore (ICC) Hrvatska i HGK.

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizirale su ovu konferenciju održanu u utorak, 12. prosinca u HGK u Zagrebu povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Konferencija je bila namijenjena podizanju svijesti svih slojeva javnog i korporativnog sektora o nužnosti suzbijanja korupcije te jačanja kulture integriteta, transparentnosti i etike u poslovanju kao temelja korporativne odgovornosti i dobrog upravljanja. Središnja tema ovogodišnjeg izdanja konferencije je bila usklađenost poduzeća s ESG standardima, odnosno procjena učinaka poduzeća temeljem okolišnih, društvenih i korporativnih parametara upravljanja, uključivo i njihovih politika i aktivnosti u borbi protiv korupcije.

Ericsson Nikola Tesla je kompanija kojoj su vrijednosti promovirane na ovoj konferenciji ugrađene u temelje poslovanja, a naš sustav odgovornog poslovnog upravljanja, utemeljen na etičnosti i integritetu u svim aktivnostima te prema svim našim dionicima, prepoznat je kao primjer dobre prakse. Kompanija također kreira rješenja koja industriji omogućavaju prilagodbu suvremenim zahtjevima i izvještavanju u ESG domeni, a koji se tiču smanjenja negativnih utjecaja na okoliš i doprinosa ostvarenju globalnih ciljeva održivog razvoja pa su naši predstavnici na konferenciji podijelili kompanijska iskustva sa sudionicima.

Karlo Guštin, voditelj razvoja poslovanja u segmentu Rješenja za održivost u Ericssonu Nikoli Tesli, sudjelovao je u panelu “ESG standardi kao mjerljiv ključni čimbenik u prevenciji korporativne korupcije – Izazovi u provedbi” pri čemu je istaknuo važnost ICT rješenja u području nefinancijskog izvještavanja. ICT tehnologija je u kontekstu ove teme važna jer osigurava točnost, transparentnost i sljedivost podataka, što može biti ključno u sprječavanju Greenwashinga. Naveo je primjere iz područja prometa, poljoprivrede i prerađivačke industrije. Uz Karla Guština su kroz diskusiju u prezentiranim temama i razmjeni informacija sa sudionicima konferencije sudjelovali i drugi kompanijski stručnjaci: Darko Dumbović, službenik za usklađenost i provjere usklađenosti, Zoran Zorić - neovisni interni revizor, Ines Obradović, razvoj poslovanja u segmentu Digitalno društvo i Lidija Pintek, pridruženi službenik za usklađenost.

Kako smo prethodno izvijestili, HGK nam je ove godine, nakon provedenih analiza među oko 400 tvrtki iz privatnog i javnog sektora dodijelio nagradu za najbolji primjer održivog poslovnog modela. Sudjelovanje na ovoj konferenciji i razmjena iskustava s drugim sudionicima doprinosi daljnjem osnaživanju naših aktivnosti u području usklađenosti i ESG rejtinga koji nas svrstava u sam vrh društveno odgovornih kompanija te širenju dobre prakse među gospodarstvenicima.
 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice