Novosti


Nove tehnologije za zaštitu podataka

  Kategorije: Događanja Projekti Tehnološki noviteti

Nikolina Staničić, službenica za zaštitu podataka Ericsson Nikola Tesla Grupe sudjelovala je u uvodnom panelu međunarodne konferencije u Rimu na kojem je predstavljen i web alat „Olivia“ za mala i srednja poduzeća.

Međunarodna konferencija o zaštiti osobnih podataka za mala i srednja poduzeća održana je početkom travnja u okviru aktivnosti europskog projekta ARC II. Svrha tog projekta je podići svijest i razumijevanje o obavezama malih i srednjih poduzeća u pogledu zaštite osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (popularno zvanom „GDPR“) te talijanskim i hrvatskim pravnim okvirima o zaštiti osobnih podataka.  
Domaćin konferencije bila je talijanska nacionalna agencija za zaštitu podataka, a okupljenima su se uvodno obratili ravnatelj hrvatske Agencije za zaštitu osobnih podataka, Zdravko Vukić te predsjednik talijanskog nadzornog tijela za zaštitu podataka, Pasquale Stanzione.  
Službenica za zaštitu podataka ENT Grupe, Nikolina Staničić je zajedno s načelnicom Sektora za međunarodnu suradnju i pravne poslove AZOP-a, Anamarijom Mladinić, sudjelovala u uvodnom panelu, na kojem su stručnoj javnosti predstavljeni rezultati projekta ARC2, uključujući web alat „Olivia“ za usklađivanje s GDPR-om. Taj digitalni alat, u čijem je razvoju naša službenica za zaštitu podataka bila član vanjskog Odbora eksperata, razvijen je u formatu otvorenog koda, kako bi ga sva tijela za zaštitu podataka mogla prilagoditi svom nacionalnom zakonodavstvu i jeziku, a kako bi ga mogla koristiti mala i srednja poduzeća diljem EU.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice