Novosti


Learning culture: Je li agilno novo stabilno?

  Kategorije: Događanja

Tijekom proteklih nekoliko desetljeća tehnologija je dramatično promijenila način rada ljudi. Digitalizacija, različite inovacije, nove metode, tehnike i trendovi mijenjaju svijet i donose nebrojene mogućnosti. U takvom okruženju, osobna agilnost postaje jedna od ključnih kompetencija koju zaposlenici trebaju za uspješno balansiranje između izazova nesigurne budućnosti i zato ulaganje u razvoj zaposlenika postaje važnije nego ikad.

Upravo to je bila tema HR Breakfasta pod nazivom: Learning culture, održanog 24. travnja u organizaciji Algebra MBA i Selectio.

Pozvani izlagači, prof.dr.sc. Robert Kopal i Zvonimir Križ, senior agile coach, Infobip, dali su kvalitetan uvid u temu kulture učenja i agilnog vođenja timova, a panel rasprava u kojoj su sudjelovali direktor ljudskih resursa INA d.d. Tome Barić, Zvonimir Križ te naša kolegica Nives Raič, voditeljica razvoja i upravljanja talentima, iznjedrila je sljedeće kvalitetne zaključke:

  • Trebamo stvarati okruženja u kojima nema straha od postavljanja pitanja
  • Nužna je kultura koja na greške gleda kao na dio procesa
  • Bez različitosti u perspektivama nema inovacije i napretka
  • Znanje je promjenjivo zbog čega moramo znati kako učiti

Zamolili smo kolegicu Nives Raič da nam da i svoj osvrt na održani event.

„U dinamičnom okruženju, tehnologije, alati i metode rada mijenjaju se brzinom koja zahtijeva stalnu prilagodbu. Pojedinci koji su spremni stalno učiti i razvijati nove kompetencije imaju veću vjerojatnost da će se uspješno prilagoditi promjenama i osigurati relevantnost i uspjeh u onome što rade. Učenje novog često znači izlazak iz zone komfora te je važno da smo spremni prihvatiti te rizike i steći nova znanja, ali i napustiti stara, zastarjela uvjerenja i načine rada (learn, unleran, relearn) kako bi se prilagodili promjenama i evoluciji znanja i tehnologije.

Kompetencije budućnosti poput sposobnosti kontinuiranog učenja, kreativnost, kritičko razmišljanje, analitičke vještine, adaptibilnost i komunikacijske vještine samo su neki od ključnih elemenata koji će pomoći pojedincima i organizacijama da ostanu konkurentni i prilagodljivi u svijetu koji se neprestano mijenja. Dinamična i brzorastuća ICT industriji u kojoj djelujemo podrazumijeva stručnjake koji agilno primjenjuju stečena znanja, ali i kontinuirano usvajaju nova te za njih nalaze praktičnu primjenu u realizaciji složenih projekata digitalne transformacije industrija i društva. Naš dobro razvijen i uhodan proces mentorstva osigurava prijenos znanja unutar kompanije i brzu prilagodbu na nove tehnologije, a razvojne aktivnosti unutar ENT•ER akademije, developmENT hub kurikuluma omogućuju stjecanje relevantnih tehničkih znanja i poslovnih vještina čija kombinacija je ključ za osobni i profesionalni uspjeh. Budući da ulaganje u razvoj nije samo strateški izbor već i nužnost za zajednički dugoročni uspjeh i održivost, kao kompanija nastavljamo s pružanjem podrške kontinuiranom osobnom i profesionalnom razvoju naših zaposlenika kroz već spomenute razvojne aktivnosti te uključivanjem zaposlenika u izazovne projekte u okviru kojih mogu kontinuirano rasti i razvijati se.“
 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice