Novosti


Swisscom izabrao Ericsson za strateškog isporučitelja gigabitnog LTE i 5G

  Kategorije: Ugovori

Swisscom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Švicarskoj izabrao je Ericsson (NASDAQ: ERIC) za cjelovitu digitalnu transformaciju i evoluciju cijele mreže u implementaciji nacionalnog gigabitnog LTE-a od 2018. godine te 5G od 2020. godine.

• Swisscom i Ericsson osnažuju njihovo dugogodišnje strateško partnerstvo nastavkom inoviranja u gigabitnom LTE i 5G
• Ericsson će osigurati cjelovitu digitalnu transformaciju Swisscomove mreže na gigabitni LTE i implementaciju 5G širom zemlje
• Transformacija uključuje implementaciju Ericssonovog sveobuhvatnog telekomunikacijskog rješenja u oblaku uz network slicing tehnologije te 5G portfelj uz Massive MIMO tehnologiju

Implementacija navedenog će švicarskom operatoru omogućiti da svojim korisnicima ponudi novu razinu korisničkog doživljaja mobilnog širokopojasnog pristupa. Ovo uključuje ubrzavanje razvoja inovativnih korisničkih slučajeva za poslovne sustave temeljene na Massive Machine Type Communication (MTC) i Critical MTC u područjima poput automatizacije procesa u tvornicama, pametnim mrežama, inteligentnoj mobilnosti i digitalnom zdravstvu.

Sukladno ugovorenom, Ericsson će nastaviti transformaciju upravljanja Swisscomove mobilne mreže korištenjem svojeg sveobuhvatnog telekomunikacijskog rješenja u oblaku (tzv. full stack) koja uključuje network slicing mogućnosti u skladu s budućim zahtjevima vezanim uz troškove, učinkovitost i fleksibilnost. Evolucija mreže će osigurati veći kapacitet i iznimno nisku latenciju te će za cijelu Švicarsku omogućiti novi trend u automatizaciji i razmjeni podataka u proizvodnji kao dio Industry 4.0.

U lipnju 2017. godine, Swisscom i Ericsson (eng)  su demonstrirali aplikacije temeljene na 5G network slicing i NB-IoT tehnologijama koje će osnažiti digitalnu transformaciju procesa u poslovnim sustavima i ispuniti kritične komunikacijske potrebe. Uz uvođenje gigabitnog LTE i 5G, ove tehnologije će osnažiti konkurentnost švicarske ekonomije i pokrenuti daljnju digitalizaciju zemlje.

Swisscom će implementirati Ericssonova rješenja za radijski pristup, koja uključuju male ćelije te rješenja za jezgrenu mrežu koja uključuju full stack infrastrukturu za virtualizaciju mrežnih funkcija (Network Function Virtualization Infrastructure - NFVI), virtualizirani Evolved Packet Core i virtualizirani IP Multimedia Subsystem (IMS). Ugovor također uključuje usluge optimiziranja mreže, planiranje, dizajn i sistemsku integraciju.
Heinz Herren, tehnički direktor i odgovoran za informacijske tehnologije u Swisscomu kaže: “Željeli bismo ponuditi najbolju mrežu našim korisnicima u Švicarskoj – danas i u budućnosti. Zbog toga snažno investiramo u najnovije tehnologije namijenjene mobilnim mrežama poput gigabitnog LTE-a i 5G. Ericsson je istinski lider u 5G tehnologiji i uvjeren sam da ćemo zajedno našim korisnicima isporučiti još veće inovacije i najbolji korisnički doživljaj.”

Arun Bansal, stariji potpredsjednik i čelni čovjek tržišnog područja Europa i Latinska Amerika u Ericssonu kaže: “Ovaj ugovor je najbolji primjer našeg liderstva u 5G i dovest će naše partnerstvo sa Swisscomom na novu razinu. Swisscom je predvodio u svim generacijama mobilnih tehnologija od 2G, 3G, 4G, do 5G razvoja, u partnerstvu s nama, i nastavit će liderstvo na tržištu uz gigabitni LTE i razvoj 5G. 5G operatorima, industriji i društvu općenito omogućuje nove prilike na tržištu. Uz ambiciozan plan uvođenja 5G, Swisscom je spreman za njih.”

Investiranje u digitalnu Švicarsku

Ericsson i Swisscom već intenzivno rade na nadogradnji mreže s ciljem postizanja brzina koje će nadmašiti 1 Gb/s. Prve nadogradnje u 11 švicarskih gradova započet će krajem 2017. godine. Zajednički cilj je osigurati stalno rastuću brzinu svom stanovništvu Švicarske. Dodatno, kupci će imati koristi i od većeg kapaciteta mreže. Nacionalna Swisscomova 4G mreža već pokriva 60 posto stanovništva uz brzine od 450 Mb/s, a 80 posto brzinama od 300 Mb/s.

Zadnja vijest predstavlja kulminaciju i pravu komercijalizaciju dosadašnjih aktivnosti u programu 5G for Switzerland program (eng.). U okviru programa, Ericsson, Swisscom i EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) u suradnji s partnerima iz industrije razvijaju i testiraju industrijske aplikacije  u području 5G i Internet of Things (IoT).

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice