Novosti


Istraživanje IoT strategija: pružatelji telekom usluga traže putove do IoT prihoda

  Kategorije: Trendovi

Sudionici studije vjeruju u potencijal Interneta stvari (Internet of Things – IoT) i smatraju da će nove bežične IoT tehnologije dovesti do velikih promjena. 70 posto intervjuiranih pružatelja usluga nema dobro definiranu strategiju već testiraju različite uloge u IoT lancu vrijednosti. 80 posto intervjuiranih želi stvoriti vrijednost ne samo na temelju povezivosti, već pružajući diferencijacijske usluge, omogućujući ili kreirajući IoT usluge.

Pružatelji telekom usluga traže putove do IoT prihodaNova Ericssonova studija koja istražuje IoT strategije, pruža jedinstvene uvide vezane uz pozicioniranje 20 vodećih globalnih pružatelja telekom usluga u IoT lancu vrijednosti, njihov angažman u ovom području i položaj na IoT tržištu.

Studija identificira okvir za pozicioniranje IoT, koji obuhvaća uloge i poduloge pružatelja usluga u lancu vrijednosti IoT. Studija također pruža komercijalne uvide, potrebne ključne sposobnosti i ogledne primjere za svaku ulogu.

Iako je rast prihoda ključan za ulazak pružatelja telekom usluga na IoT tržište, izvještaj otkriva da postoje različiti pristupi za postizanje rasta prihoda, uz 70 posto ispitanika koji nemaju dobro definirane strategije.

Pored toga, intervjuirani pružatelji usluga vjeruju da će bežični IoT i nove 5G tehnologije biti ključni za daljnji razvoj u ovom području.

Četiri kategorije uloga pružatelja usluga koje je identificirala studija su: pružatelj mrežnih usluga, pružatelj povezivanja, omogućitelj usluga i stvaratelj usluga. Iako ispitanici uloge pružatelja mrežnih usluga i pružatelja povezivanja doživljavaju temeljnim i zaslužnim za najveći dio IoT prihoda, 80 posto ispitanika također planira stvoriti vrijednosti ne samo na temelju povezivosti. Pružatelji usluga smatraju da se dodatna vrijednost može stvoriti pružanjem diferencijacijskih usluga kroz poduloge u četiri navedene uloge ili postupno nudeći cjelovita rješenja kao omogućitelji te stvaratelji usluga.

Jeff Travers, odgovoran za IoT u Ericssonu, kaže: "Izvještaj potvrđuje važnost IoT-a u trenutačnom i budućem poslovanju vodećih pružatelja usluga, bez obzira na to gdje se nalaze. Što se tiče IoT-a kao nove vrste poslovanja, pružatelji usluga ulažu u nove tehnologije i uspostavljaju nove poslovne modele za dijeljenje prihoda i povećano korištenje neizravnih kanala. Također stvaraju nove modele isporuke za as-a-service i online usluge te potiču inovativnost zajedno s partnerima i kupcima. "

Detaljnije

Ericsson Exploring IoT Strategies Report  (pdf)

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice